Тежка хазартна зависимост разорила шефа на Стратегическия съвет на Радев Александър Маринов, агент на ДС



Тежка зависимост от хазарта докарала до просешка тояга новоназначения председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев - Александър Маринов. Заради страстта си да залага социологът изгубил къща в Княжево и апартамент в идеалния център на София - на ул. "Паренсов". Фаталното му увлечение го докарало до пълно разорение и той бил принуден да работи като пазач на строителен обект, за да изкарва по някой лев поне за насъщния.





Това научи ПИК от отлично информирани източници от средите на социолозите.

Според тях Александър Маринов се хлъзнал по наклонената плоскост на хазарта след неблагополучията си преди 1989 г. и провалената си доцентура заради близостта му до тогавашния първи секретар на комсомола Станка Шопова, която минаваше за комунистически реформатор в духа на съветската перестройка от онези години.

Порокът обаче го засмукал яко до степен, че той започнал да залага на всичко възможно, включително на кучета, коне, котки.

В същото време Маринов демонстративно поддържал близки приятелски отношения с бившия спортист и политик Слави Бинев в годините, когато името му беше пряко свързано с мутренските сблъсъци, а той стопанисваше и контролираше огромна част от столичните развлекателни заведения.

Социологът е бил в тесни контакти и с мафиотския бос Васил Илиев, заради което е наричан "висаджийския социолог". Според собствените му признания той е последният човек, видял жив Васил Илиев преди да бъде показно разстрелян през 1995 г. Две години по-късно - през 1997 г. Маринов бе издигнат като независим кандидат за кмет в Кюстендил, а щабът му се намираше в офиса на ВИС-2, за което спомагат и близките му контакти с брата на Васил Илиев - Георги Илиев, който също беше разстрелян.





Покрай тези свои тесни връзки Александър Маринов окончателно затъва в хазартната си зависимост и заради провалени залози губи къщата в смятания за баровски столичен квартал "Княжево", както и апартамента си в центъра на София. Порокът го докарва до пълна мизерия и до липсата на каквито и да било средства за живот, заради което става пазач на строеж.

Негови колеги от Софийския университет научават за трагедията, в която го е вкарал порокът, и се обръщат към проф. Минчо Семов, който освен социолог, по това време е и ректор на СУ "Климент Охридски". Професорът издейства на Маринов за чете лекции, а той започва и политическата си кариера като един от избраниците на червения идеолог Алексъндар Лилов, от чиято кохорта се водеше и бившият премиер Жан Виденов. В един момент дори беше шеф на столичните социалисти, а прозвището му от времето, когато се занимаваше с политика от първо лице, бе Младият Ленин.





Междувременно стана ясно, че Александър Маринов има и друго прозвище - агентурното му име като агент на комунистическата Държавна сигурност - "Майстора".

След поредица от провалени опити за политическа реализация извън БСП, от която бе депутат в два парламента, Маринов се оттегли в научните среди и се захвана с коментарна дейност. В момента, освен шеф на Стратегическия съвет към президента, развива активна анализаторска дейност в най-приближения до него и до лидерката на БСП Корнелия Нинова сайт "Епицентър", вероятно с надежата, че ще отвори и нова страница в политическата си кариера.

Отплатата не закъсня - от вчера Александър Маринов е председател на Стратегическия съвет на президента, в който доскоро беше само член. За политическата кариера на Младия Ленин покрай Румен Радев се заговори още когато Иво Христов изненадващо напусна поста на шеф на кабинета на държавния глава. Слуховете гласяха, че Маринов ще го наследи на поста.

Шеф на кабинета на Радев обаче стана друг кадър на сайта "Епицентър", който всеотдайно обслужва президента и Корнелия Нинова, и член на Стратегическия му съвет - политологът Калоян Методиев, известен в миналото като активист и лице на младежката структура на СДС. Методиев се води и главен анализатор на т.н. Институт за стратегии и анализи, който всъщност е измишльотина на въпросния сайт и всеки месец единствен публикува угодни на БСП и Румен Радев тези и техни опорни точки, в чието формиране участие взема и Александър Маринов.





Очевидно партийно обремененият "Епицентър", свързан и с ДПС,  е люпилня за кадри на Румен Радев и те не случайно са събрани там.

Освен обслужващата медия, общото между Методиев и Маринов е, че и двамата рязко прекъснаха политическите си кариери, след като се забъркаха в шумни скандали в партиите, към които принадлежаха и които напуснаха, в критични и трусови за тези политически сили моменти. За Методиев това е 2005 г., белязана от лидерската криза в СДС, разцеплението му, след като Иван Костов създаде ДСБ, и поредицата от изборни загуби на партията.

За Александър Маринов това е фаталната за БСП 1996 г., довела да оставката на правителството Жан Виденов, палежа на парламента в началото на 1997 г., 24-дневната национална стачка, връщането на мандата от Георги Първанов и Николай Добрев, спечелването на изборите от ОДС с абсолютно мнозинство и пълната изолация на столетницата, която се връща във властта едва след 8 години и то в т.н. Тройна коалиция с НДСВ и ДПС.

След като напускат изпадналите в тежки кризи партии, които са ги легитимирали в обществен план, и двамата опитаха политическа реализация в нови структури, които създадоха.

През 2007 г. за Калоян Методиев това беше Общество за нова България, което оглавяваше до 2013 г. За Александър Маринов - Български социално-либерален съюз. През 2009 г. той дори се яви като водач на евролистата на партия Българска социалдемокрация. Политическите експерименти и на двамата извън партиите, които ги изтласкват в публичното пространство, завършват безславно, след което те се отдават на научна дейност.

Клоян Методиев е доктор на политологичните науки. А от 2016 г. Александър Маринов е професор и преподавател в катедра "Публична администрация" в СУ "Св. Климент Охридски. След първоначалните си неблагополучия на научното поприще, заради които се пристрасвява към хазарта обаче, той успява да стане доцент едва през 2005 г.





Според запознати, освен проф. Минчо Семов, голяма роля за спасяването от хазартната зависимост е изиграла и интимната му връзка с дама, която е успяла да го откъсне от порока и с която живее в момента в твърде отдалечен район около София.

Преподавателската и публицистичната му дейност са заместили страстта му към хазарта, но според социологическата общност Алесандър Маринов не се радвал на материално благополучие и се опитвал да осребри всяка своя публична дейност, включително и появата си в медиите, като искал пари, за да се появи на екран или да даде интервю.

Така Румен Радев продължава да се обзавежда и да изтласква на челни позиции ренегати от партии, които са ги напускали в най-тежките им моменти. Но за сметка на това Александър Маринов рязко ще подобри финансовото си състояние на новия пост като шеф на Стратегическия съвет на президента. Досегашното им политическо битие като че ли не оставя съмнение какво поведение ще покажат и двамата, ако облаците над главата на държавния глава се сгъстят.


Четете още:

🔴 Синът бандит на Чапкънов убил човек в катастрофа

🔴 Панталонът, който всяка жена трябва да има в гардероба си през 2020 (снимки)

🔴 Култово ВИДЕО! Пловдивски депутат заспива по време на работа





Източник: pik





Коментари

горе