Мина Здравкова и Кристофър Дейвис отиват на Световното първенство в Монреал



Мина Здравкова и Кристофър Дейвис на турнир в Лига, Латвия, 2019 г. Снимка: Вeautyinsport.com

Мина Здравкова, наша бивша ученичка от БУ “Иван Станчов” в Лондон, която за известно време учеше и в БУ „Джон Атанасов” в Чикаго, отива с партньора си Кристофър Дейвис на Световното първенство по фигурно пързаляне в Монреал, Канада! Те ще представят там България като танцова двойка. Мина и Кристофър участваха миналия месец на Шампионата на Европа в Грац, Австрия.

Мина и Кристофър на Европейското първенство в Грац, където се класираха на 25 място. Снимкка: БНР

Ето ги преди година на едно състезание в Красноярск:





Историята за Мина е история на една млада, даже малка българка, която от 3-годишна знае какво иска и го прави. И не само, че следва мечтата си самичка, без семейството й, по всички краища на света, но и прави един американец българин, заради голямата им любов към спорта и връзката им като професионална танцова двойка. И те постигат все повече и повече.

Мина и Крис на Зимната универсиада през март 2019 г.:





А тук, в документалния филм на БНТ за нашето училище към Посoлството на България в Лондон, може да видите Мина преди време, тя е една от героините в него. На финала се вижда как се сбогуваме с нея преди да напусне Лондон (тя участва в танцовия ни състав и кадрите са озвучени точно с народната песен „Вечеряй, Радо”, която е част и от музиката на тяхното съчетание). Тогава й пожелахме да се завърне при нас като победител от световни първенства (на 28 минута от филма).





И ето, че това започва да се случва!

Няма случайни неща. И Мина ни е неслучайна!

Мина и Кристофър, 2017 г. Снимка: Novini.bg

.

Снежина Мечева,

директор на БУ “Иван Станчов” – Лондон

———————————————————————–

Бел. ред.: Мина Здравкова е дъщеря на големия български футболист, легенда на ЦСКА и треньор в “Лудогорец” Ради Здравков. Нейният партньор Кристофър Дейвис е от Чикаго и има български паспорт. Пожелавеме искрено успех на Мина и Кристофър на първенството в Монреал.


Четете още:

🔴 Кондукторка изхвърли от автобуса 10-годишно дете! В тъмното! Забравило си картата...

🔴 Орехът - божествен дар за здраве и дълголетие

🔴 Изцерителната сила на православните икони: коя икона какво лекува и за какво помага





Източник: Euro Chicago





Коментари

горе