Пациент в "Софиямед": Нямам вирус,но не ме пускат да се простя с жена си"Моля ви, помогнете. Пациент съм на "Софиямед", оперираха ме, сега съм в онкологията на химиотерапия. На крака съм, но всъщност съм затворник и не мога да се простя с жена си, проплака възрастен мъж на телефона на редакцията.

Иван Колюшев е пенсионер. Живее в Рупите със съпругата си, която страда от деменция и тежък диабет. Когато идват на химиотерапия в София, за жена му се грижи дъщеря им. "И тя не е здрава, на обезболяващи е", разказва Иван.
Карантината в "Софиямед" - заради открит коронавирус у шефа на КРИБ Кирил Домусчиев и у лекар специализант в ортопедията, го заварва на химиотерапия. Изследват всички пациенти и целия персонал. Всички са чисти.

"Не съм заразен и се моля да изляза. Жена ми се влошава, дъщеря ми не може да се грижи повече за нея. Нужен съм и на двете. А, ако не мога да се простя с жена си след толкова години заедно?", разказва през сълзи Иван. Мъжът моли да разкажем и помогнем. Така се молил и на лекарите в "Софиямед", но оттам били категорични, че нищо не могат да направят, докато не получат разрешение от РЗИ - София.Източник: 24 часа

Следваща статия:
Не потискайте кашлицата! Рецептите на д-р Атанас Михайлов, които я лекуват за ден!

Коментари

Видео на деня

горе