Италиански учени: 99% от починалите от коронавирус са...



Повече от 99% от жертвите на коронавирус болестта в Италия са имали поне едно придружаващо заболявание, съобщава Националният здравен орган, позовавайки се на свое проучване. В последната седмица броят на смъртните случаи на Ботуша се е увеличил със 150%. Здравните органи продължават се борят с разпространението на заразата. Правителството на премиера Джузепе Конте преценява дали да разшири националното блокиране на страната след началото на април, съобщава La Stampa, цитирана от Bloomberg.





В Италия има повече от 31 500 потвърдени случая на заболяването. Новото проучване би могло да даде представа защо смъртността на Италия при около 8% от всички заразени хора е по-висока, отколкото в други страни. Базираният в Рим институт е проверил медицински записи на около 18% от смъртните случаи на коронавирус в страната, като е установил, че само три жертви, или 0,8% от общо всички, нямат предишна патология.





Почти половината от жертвите страдат от поне три предходни заболявания, а около една четвърт са имали едно или две предишни състояния. Повече от 75% са имали високо кръвно налягане, около 35% са имали диабет, а една трета са страдали от сърдечни заболявания.





Средната възраст на починалите от вируса в Италия е 79,5 години. Към 17 март едва 17 души под 50 години са починали от болестта. Всички жертви в Италия под 40 години са мъже със сериозни предходни заболявания. Докато данните, публикувани във вторник, сочат ръст в броя на заразените с 12,6%, отделно проучване показва, че Италия може да подценява реалния брой случаи, понеже тества само пациенти, проявяващи симптоми.


Четете още:

🔴 Китайци с емоционално видео за България: Дръжте се, обичаме ви!

🔴 Кунчев: Ако 100% от хората си останат вкъщи, вирусът ще изчезне след 14 дни

🔴 Вчера Витоша се напълни с хора въпреки забраната





Източник: fakti





Коментари

горе