Хвалете себе си колкото може по-често



1. Не се критикувайте. Критиката никога нищо не променя. Приемете се такива, каквито сте. Когато се критикувате, промените са негативни. Когато се одобрявате – вие се променяте в положителна посока.

2. Престанете да плашите самите себе си, да се тероризирате със собствените си мисли. Това е ужасен начин на живот. Намерете си образ, който е приятен за вас (за мен това е жълта роза) и незабавно превключете от плашещи мисли към приятни.

3. Бъдете великодушни, добри и търпеливи. Бъдете добри към себе си. Бъдете великодушни и търпеливи към себе си, та вие усвоявате нов начин на мислене. Отнасяйте се към себе си като към наистина любим човек.

4. Бъдете добри към ума си. Да се ненавиждаш означава да ненавиждаш мислите си. Не си струва да го правите. По-добре ги променете.

5. Възхвалявайте себе си. Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвалете себе си колкото може по-често. Казвайте си колко добре сте се справили с всяко най-дребно нещо.





6. Подкрепяйте се. Намерете начин как да го правите. Обръщайте се към приятели и им позволете да се погрижат за вас. Напълно естествено е да помолите за помощ, когато имате нужда от нея.

7. Отнасяйте се с любов към недостатъците си. Осъзнайте, че вие самите сте ги създали, за да удовлетворите някакви ваши потребности. Сега вие търсите нови позитивни пътища за удовлетворяване на вашите потребности. Така че нежно се избавете от старите негативни стереотипи на поведение.

8. Погрижете се за тялото си. Научете се да се храните правилно. Каква храна е необходима на тялото ви, за да поддържате оптимална енергия и жизнеспособност? Разучете различни физически упражнения.





Кои от тях ви доставят удоволствие? С нежност се отнасяйте към храма, в който живеете. Обичайте го.

9. Работете с огледалото. По-често се поглеждайте в очите. Проявявайте чувството на засилваща се любов към вас самите. Оглеждайки се в огледалото си прощавайте. Оглеждайки се в огледалото си поговорете с родителите си и им простете. Поне веднъж на ден си казвайте: "Обичам те. Наистина те обичам".

10. Правете това още сега. Не чакайте докато ви се наредят нещата, докато отслабнете, докато намерите нова работа, докато започнете нова връзка. Започнете още сега и направете всичко, което зависи от вас. Тук и сега.

Луиз Хей

Четете още:

🔴 Помисли и отговори - кой трябва да се престрои пръв?

🔴 Простащина на квадрат (да издевателстваш над Генерала)

🔴 Жестоко мутренско меле в Петричко





Източник: spisanie8





Коментари

горе