Извънредно: Горят сараите на Доган на морето! ВИДЕО

Имот до бившата хижа на "Трансвагон" в парк Росенец горят в момента. От полицията съобщиха за Burgas24.bg, че сигнал за силно задимяване във вилен имот, разположен в парка е получен в 11.40 часа в РСПАБ Бургас.


Към мястото на инцидента се отправили два противопожарни екипа и шестима огнеборци.

Половин покрив е изгорял при пожара в лятната резиденция край Бургас

Половината от покрива на постройка е изгорял при пожара в луксозния почивен комплекс в парк "Росенец" в залива Отманли край Бургас, за който се знае, че се ползва за лятна резиденция от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Пламъците са обхванали 50 квадратни метра от покривната конструкция на сграда, чиято обща площ е 100 квадрата.

Мястото е в близост до бившата хижа на "Трансвагон", собственост на бизнесмена Николай Вълканов, съобщи БНР.

Сигналът за пожара е получен в полицията малко преди 12 на обяд. Огънят е бил загасен от два противопожарни екипа с шестима огнеборци, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас. Още две пожарни са доставяли допълнително количество вода за гасенето.

Комплексът е едно от най-охраняваните места по южното ни Черноморие, достъпът до който е ограничен с бариера. На място журналистите също не бяха допуснати.

Охранителите заявиха, че няма пострадали. По данни от полицията вероятната причина за възникването на пожара е късо съединение и няма съмнения за умишлен палеж.


"Гъсти облаци дим се стелят над морето, над Нефтеното пристанище. Охрана с радиостанции отцепи пътя към вилата, която гори. Постройката се намира на нос "Чукалята". Огънят е обхванал покривната конструкция на къща, вероятно за персонал, и разположен близо до нея гараж", разказаха очевидци пред "Труд".

Въпреки силния вятър пожарът е бил локализиран.


Вероятната причина за стихията е късо съединение според очевидци, казаха криминалисти. Те уточниха, че тепърва започват огледи, но със сигурност пожарът не е умишлен.

Имотът се намира до пристанище "Росенец". Територията около него и то самото са отдадени на концесия на бургаската рафинерия. Вилната постройка не може да се види от път. Единственият изглед към нея е откъм морето. Точно от отсрещната страна се намира остров Света Анастасия.Източник: plovdiv24

Следваща статия:
Мутафчийски към Бенатова: Ще стане една супер гнус това, което ще направите

Коментари

Видео на деня

горе