Разкриха точно за колко минути слънцето убива COVID-19 у нас



Учени потвърдиха, че слънцето е най-добрия лечител. За по-малко от 15 минути лъчите му убиват и най-страшните вируси, съобщават световните осведомителни агенции.

Проведен е научен експеримент, при който са били създадени условия, близки до тези на 40-тия паралел на север от екватора, където са и най-засегнатите от пандемията от COVID-19 страни.

40-я паралел пресича страни като Испания, Италия, Гърция, Албания, Турция, Армения, Азербайджан, Туркменистан, Таджикистан, Киргизстан, Китай, Северна Корея, Япония, САЩ и Португалия. Близка до тях като климат и природни условия е и България.





Изследователите използвали и изкуствено създадена слюнка, инфектирана с коронавирус. За да видят какво ще се случи с SARS-Cov-2, те използвали и лампи с различна мощност. Оказало се, че при интензивна светлина, подобна на тази на слънчевите лъчи по обяд, вирусът изчезва до 7 минути.

При по-благоприятни условия за COVID-19 пък, той бива неутрализиран за двойно по-дълго време. 





Учените припомнят, че именно слънчевата светлина е източник на витамин D, който подобрява имунитета. 

Припомняме, че климатологът проф. Георги Рачев пък изтъкна, че дори цяла рота кихащи да се строят край морето, бризът може да ни донесе не зараза, а само прохлада. Затова е желателно хората да ходят на плаж и да се заредят с приятни емоции, вместо да се крият и да треперят от страх да не ги срещне страшния вирус. 


Четете още:

🔴 Иво Сиромахов: Страшни са тия въпроси...

🔴 ТЕСТ: Как се пишат тези 20 думи?

🔴 Как да спрем настъпващ инфаркт с чаша вода – действа за по-малко от минута!





Източник: Марица





Коментари

горе