Хаос и объркване на границата с Гърция ВИДЕО



Хаос и объркване на границата ни с Гърция настъпиха още в първия ден с облекчени мерки. В понеделник се образуваха струпвания на коли. Хиляди граждани се насочиха към южната ни съседка още на 1 юни, след като Атина обяви, че отваря границата, съобщи Нова тв.

Още сутринта обаче стана ясно, че се налага задължителна 7-дневна карантина за тези, които нямат скорошен отрицателен тест за COVID-19.  Новото изискване, което ще е в сила до 15 юни, предизвика суматоха на българо-гръцката граница, предаде Bulgaria ON AIR





Плановете на голяма част от българите, които бяха решили да се разходят до южната ни съседка, се объркаха.

"Аз се върнах сама, защото съм от Сандански и ще дойдат да ме вземат и ми е много близо. Плановете ми бяха да отида до Атина, след това да отида там, където живея в настоящия момент в Гърция, но просто няма как да стане, ако съм под карантина", сподели Светлина Александрова.

Тръгвайки към Атина, на ГКПП Кулата Светлина разбира, че трябва да има актуален PCR тест. Почти всички пътуващи са хванати неподготвени от новината. 





"Чух сутринта и сега нямам представа какво ще стане. Ще има ли, няма ли, нищо не знам", сподели Анета. 

Новите ограничения на гръцките власти не важат за превозвачите.

"Шофьорите получават декларация, с която удостоверяват, че са здрави и носят отговорност за това, което удостоверяват. Хората , които пристигат от 80-те държави, които са рискови, се поставят под карантина за 14 дни", посочи инспекторът в РЗИ – Благоевград Борислава Иванова.





Междувременно България премахна карантината и много български граждани започнаха да се завръщат у нас

"Тази нощ около 70 човека преминаха границата от Гърция за България. Това са предимно български граждани, български студенти и транзитно преминаващи към Румъния", обясни Петя Ханджиева - началник отдел Здравен контрол в РЗИ – Кърджали.

Хората, които влизат у нас трябва да попълнят декларация за здравословното си състояние. 


Четете още:

🔴 Катето Евро става водеща на "Черешката на тортата"?

🔴 Дрифт в мол остави 24-годишен без книжка и отнесе солена (ВИДЕО)

🔴 Български полицай от САЩ: Беше хаос, не очаквахме протест с такива мащаби ВИДЕО





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе