БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ: Въведоха вечерен час в Ню Йорк (ВИДЕО)Безпрецедентен въведен час се въвежда от тази вечер в Града, който никога не спи - Ню Йорк. От днес никой не може да излиза след 23 часа местно време след поредния ден протести, следващи демонстрациите и хаоса от Минеаполис в последните дни, обяви губернаторът Андрю Куомо.

Вечерният час се въвежда от днес и ще продължи до 5 часа сутринта местно време във вторник. Потвърждение на шокиращата новина дойде и от кмета на Голямата ябълка Бил де Блазио. 

8000 полицаи ще следят за реда тази нощ, като числеността им е удвоена. Особен фокус на силите на реда ще се наложи в центъра на Манхатън и Бруклин, където мародерите не спират да разграбват магазините. 

Според полицията хаосът е създаден от добре организирани групи, които са се впили в мирните протести и са ги превърнали в гражданско неподчинение. 

Вандалите разбиха няколко маркови магазина на известни марки в СоХо, а арестите досега наброяват 250. Седмина полицаи са били ранени при безредиците.Източник: lupa

Следваща статия:
Хаос и объркване на границата с Гърция ВИДЕО

Коментари

Видео на деня

горе