Далавера: Палавата шефка на гробищата върната тайно на поста



Палавата шефка на общинска фирма „Гробищни паркове“ Райна Божичкова, натирена преди няколко месеца заради серия далавери, тайно е върната на поста си, научи Lupa.bg. Скандалът води до няколко важни въпроса, на които трябва да отговори кметът на София Йорданка Фандъкова - как една жена продължава да управлява общинско предприятие, въпреки скандалите, в които е замесена? С чия благословия Божичкова продължава да върти схеми за източване на държавни пари, без да ѝ бъде потърсена сметка за това? Какво се случва в момента?

Декември месец миналата година се завихри грандиозен скандал, в който беше въвлечена силиконовата шефка на общинска фирма „Гробищни паркове“. За съжаление драмата бързо беше забравена, но ние продължаваме да търсим обяснение защо тази жена отново е възстановена на своя пост?

Историята е следната: Рени Божичкова, въпреки заповедта на министър-председателя Бойко Борисов да не харчат пари от държавната хазна за коледни купони, мадамата организира пищен гуляй. Партито бе полято с марково уиски, отбран кетъринг и щедро поведено под звуците на мазна чалга. Събитието се провело на 20 декември 2019-а. В същото време друг скандал разтресе цялата страна - водната криза в град Перник.





И докато мнозина спазиха разпореждането за ограничаване на разходите, шефката на Столични гробища, заобиколена от подчинени, бясно въртеше гюбеци и харчеше народна пара. Част от присъствалите били заплашвани от уволнения, ако не се подчинят на искането на Божичкова и откажат присъствие.

За доказателство се бе появило и скандално видео, което погнуси България. След мероприятието Божичкова заплашила подчинените, че са нейни съучастници и ги грози същата съдба като нейната. Те трябвало чинно да се подчинят и да мълчат за харчените пари на народа за поредното пиршество.

Името на Райна Божичкова бе замесено и в още един скандал, свързан с нейната дейност в общинската фирма, а именно като любовница на собственика на погребална агенция „Покой“ - Славчо Величков. Срещу нея е подадена и жалба от жената на собственика на агенцията, която твърди, че Райна Божичкова от години не спазва етичния кодекс на държавните служители и злоупотребява със служебното си положение.

Измамената съпруга разкрива още, че жената, която разбива семейството й, се появява с нов силиконов бюст, нови зъби и тотално нова визия, които очевидно не може да си позволи със заплатата си като директор на държавна работа. Тя намира и документ, на който ясно се вижда как нейният съпруг Славчо Величков превежда по сметката на Райна Божичкова сумата от 10 000 лева.





В резултат на това жената решава да потърси отговор за действията на Райна Божичкова като за това посещава нейния кабинет. С надеждата да поговорят и да разбере повече, жената бива нападната от Божичкова и върху нея е упражнена физическа сила. Веднага след това е потърсила медицинска помощ и е извадила свидетелство. Жената пише и жалби във 2-ро районно управление, град София, които набързо са потулени. През това време Божичкова се е похвалила пред близки, че има много сериозни връзки и хора в общината и не могат да и навредят или да я отстранят от нейния пост.

Разкрития посочват, че скандалната шефка на ОП „Гробищни паркове“ е давала изпълнението на услуги на фирмата на своя любовник Славчо Величков,за които той е получавал многократно по високи суми от 10-те бона, които той е вложил в нейния опит за разкрасяване.

Като доказателство на това твърдение прилагаме копие от платежно нареждане от Славчо Величков към личната банкова сметка на Райна Божичкова.





Още една любопитна информация - въпросната директорка парадирала, че докато тя е на този пост, никой не може да уволни нейния подчинен Димитър Хаджикотев, който в разрез със Закона за конфликт на интереси продължава да работи необезпокояван на гробищния парк, въпреки че съпругата му Марина  Веселинова Дановска, с която той само фиктивно е прекратил брака си, има погребална агенция, която често е “препоръчвана” на гражданите потърсили съдействие от служителите на ОП “Гробищни паркове” под натиска на Хаджикотев. Тях той е държал под контрол като ги е заплашвал че зад него стои ВМРО и всички каменоделци поддържащи въпросната организация.

За да избегне уволнение, Райна Божичкова предпазливо излиза болничен, който не е ясно дали е н е фалшификат.

Разбира се, това е било много угодно просто да се скрие от очите на медиите и хората, и когато всичко отшуми, да се върне на своя пост и да продължи с далаверите. През това време е назначена служебно друга жена на нейния пост. Днес, няколко месеца по-късно, когато всичко това отшумява, Райна Божичкова се връща на работа, сякаш нищо не се случило и уволняват служебно назначения й заместник.

Продължава подмяната на документи и източването на държавната хазна. Ключово е също, че Божичкова има достъп до всички системи и може лесно да манипулира договори и финансови документи, така че да прикрие всякакви следи от злоупотребите си. Скандалната шефка явно си мисли, че случаите на злоупотреби могат да се забравят толкова бързо и че ще остане ненаказана.





Явно наистина дамата има сериозни връзки в общината, а по думите й „и извън нея”, щом след такъв скандал не са взети никакви мерки и не е започнало разследване. Сега въпросът е защо дамата, замесена в няколко сериозни скандала, с множество доказателства срещу нея, продължава да заема такъв важен пост? Така ли общината се бори с далаверите и корупцията, които при Божичкова надничат зад всеки ъгъл?

Ако Райна Божичкова продължава да управлява гробищните паркове на цяла София, кой ще носи отговорност за материалните щети които тя ще продължи да нанася на Столична община?!

Редно е прокуратурата, при всички налични доказателства, да се заеме с далаверите на Божичкова, която си позволява своеволия и заплахи да понесе наказателна отговорност за деянията си. Както тя, така и хората, които я покровителстват!


Четете още:

🔴 Баща си тръгна от болницата с новородения си син, чужда жена и бебето й

🔴 БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ: Въведоха вечерен час в Ню Йорк (ВИДЕО)

🔴 Хаос и объркване на границата с Гърция ВИДЕО





Източник: lupa





Коментари

горе