Мангъров: Всички мерки трябва да отпаднат и да лекуваме психическите травми от COVID-19През последните седмици се наблюдава трайна тенденция на намаляване на броя на заразените с коронавирус, независимо от изследванията, които се правят. Епидемията затихва и в световен мащаб, каза пред ТВ Европа доц. Атанас Мангъров.

„Мисля, че всички мерки трябва да отпаднат и лека полека да се върнем към нормалния ритъм на живот. Трябва да си направим нужните изводи и когато отново се сблъскаме с подобен проблем да действаме с повече разум “, посочи Мангъров.

Коронавирусите нямат способност трайно да се настаняват сред хората и по тази причина доц. Мангъров не очаква втора вълна на заразата. От друга страна обаче психичните травми на коронавируса ще се лекуват бавно и продължително.

    „Като се огледаме наоколо се вижда, че животът влиза в нормалните си релси, но все още има хора, сред които страхът доминира и тези психични травми ще се лекуват бавно и продължително“, обясни той.

Специалистът посочи още, че възстановяването на социалните контакти след тримесечната карантина ще доведе до по-сериозно разпространение на летните вируси.Източник: Petel

Следваща статия:
Неадеакватен шофьор отнесе няколко коли и блъсна пешеходка! Заключи се в колата ВИДЕО

Коментари

Видео на деня

горе