Седемте рилски езера - енергийният център на света



Всепризнатите факти за Седемте рилски езера могат да се обобщят в няколко реда: група езера с ледников произход, разположена в планина Рила. Седем на брой, свързани помежду си чрез малки поточета, така че водите им се оттичат едно в друго и дават началото на река Джерман.

Подредени отгоре надолу са: Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното. Сълзата е известно с прозрачните си води, Окото е най-дълбокото циркусно езеро в България, а най-голямото от цялата група е Близнака.





Легендите и вярванията обаче, свързани със седемте езера, са толкова много, че на тях има посветени цели книги.

Духовните учители смятат, че нашата планета има седем енергийни центъра. Точно колкото са и тези на човешкото тяло – чакрите. Теориите за това кои са седемте места се различават, но в повечето твърдения влизат Тибет, Мачу Пикчу, Египет със своите пирамиди и Седемте рилски езера. Неслучайно Петър Дънов избира това място за провеждане на духовни практики. Неговите последователи са убедени, че в Рила човек може да черпи същата енергия като в Тибет. Според някои обяснението за това е съвсем просто - Рила е част от мистичната планинска верига, опасваща земята, също както и Хималаите, така че енергията и на двете места е една и съща.

Дори и тези твърдения да се струват на някои крайни, повечето хора признават, че на Седемте рилски езера се чувстват отърсени от целия стрес и заредени с много необяснима енергия.





Самият д-р Масару Емото, световноизвестният японски учен, който доказа, че водата реагира на думи, мисли, молитви, музика, притежава памет и отразява нашите емоции, призна, че Седемте рилски езера са мощен енергиен център. При посещението си в България през 2007 г. той настоя да посети Рила и на брега на Бъбрека отслужи световна молитва към водата за мир и благоденствие. Той обясни, че дори името на планината – Рила е дума с мощна вибрация.

Мнозина не разбират теориите за езерата като енергиен център, но пък вярват на преданията, които са слушали още от бабите си. А те разказвали, че горе съществува извор, наречен Изворът на Учителя и водите му били лечебни. Момите, които искали да заченат, трябвало само да пият от него, а тези, които все още не си били намерили жених, да си го пожелаят от сърце. Болните оздравявали, нещастните намирали отново щастието.





Дори и тези легенди да звучат като детска приказка, е факт, че всяка година на рилските езера се събират хиляди хора, за да участват или просто да наблюдават духовните практики на Бялото братство. Както и че изворът все още съществува.

Според най-крайните теории в областта на Рилските езера има мощно космическо поле и именно там неведнъж са се приземявали космически кораби. А някои са категорични, че Седемте рилски езера не са просто част от енергийните центрове на Земята, а най-важният и че всъщност те представляват седемте чакри на планетата ни.


Четете още:

🔴 "Плачещата Богородица" – най-силната икона, която помогна на хиляди хора зърнали я

🔴 Ексклузивно! Мариана Векилска с брутално признание за Брюксел

🔴 Жената на Юлиан Константинов го натири, кръшкал й с млада блондинка





Източник:





Коментари

горе