Бедствие след бурята в София! Ад от небето удави столицата СНИМКИ



София е под вода. В рамките на около час, между 21:30 часа и 22:30 часа тази вечер, се разрази невиждана по мащаби буря, каквато България не помни. Изля се огромно количество дъжд, който премина в градушка, придружена с изключително силен вятър, предава репортер на Флагман.бг от епицентъра на бедствието.

В централната част на столицата положението е бедствено, навсякъде има патрулки с включени светлини, виждат се и много пожарни, които помагат на пострадали.





На моста зад Националния дворец на културата улицата се е превърнала в блато. Две таксита са затънали във вода, едното от тях почти цялото покрито.

В другото има човек, а току-що полицай се притече на помощ, видя репортер на Флагман.бг.

По улиците на София има много паднали огромни клони, които са запушили шахтите и водата не може да се оттече. На много места има закъсали автомобили от градския транспорт - тролеи, трамваи и автобуси.

"Всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания от силната буря над София. До 23 ч са получени над 100 сигнала", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.





Тя отчете, че временно е спряно движението по бул. “Евлогий и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й.





На отделни метростанции по време на бурята влезо вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало, уточни Фандъкова. По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрута на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“, допълни столичният кмет.

Временно с прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.





Това такси е закъсало край НДК, а шофьорът получава напътствия от полицейски служител










Четете още:

🔴 Веганството съсипа Дони, изглежда на 103, а не 53

🔴 За родителите си аз съм неблагодарница, която е обрала собствения си брат

🔴 Новата любов на шеф Манчев е бизнес-дама с визия на фотомодел - вижте красавицата (Снимки):





Източник: flagman





Коментари

горе