Тази е мощната молитва към Свети Серафим Соболев, която лекуваНа 1 декември отбелязваме рождението на Свети Серафим. Той е роден през 1881 г. 

На 26 февруари 1950 г. е денят на кончината на Свети Серафим Соболев – руснакът, който дълги години служи в София.

Същата дата през 2016 г. стана ден и на неговата канонизация съвместно от БПЦ и от Руската православна църква.

За да бъде канонизиран някой за светец, той трябва да има изключителни приноси за развитие на християнството или да е извършил много чудеса, след като вече е напуснал своето физическо тяло.

Точно това направи от 1950 до 2016 г. Свети Серафим Соболев и Софийски чудотворец.

Освен всички други молби, на които той откликва безотказно, Свети Серафим лекува и рак.

Ето и мощната молитва:

“О, предивни Чудотворче, Светителю отче Серафиме,

Ти още докато си бил жив, си казал на вярващите: ако получа дръзновение пред Господ, няма да ви оставя сираци.

Затова, като си спомняме твоите думи и делата на твоето милосърдие във временния живот, с любов коленичим и усърдно просим: моли се непрестанно пред престола на Царя на славата за всички нас, близки и далечни, свои и чужди, немощни и грешни, които с любов те почитаме.

Ти от дете си бил просветен от Божията благодат, а в юношеството си, притежавайки съвършен ум, си учил на мъдрост юноши и девойки.

И достигнал зряла възраст, си се показал усърден в осъществяването на Божествените добродетели.

Затова утвърди и нас в доброто угаждане на Бога и както като добър пастир изрядно си се грижил за Христовите овци, насочвай и нас по пътя на покаянието.

Като светилник на истинската Светлина просвети ни и ни запази от заблудите и съблазните на този свят, а като дивен чудотворец не преставай да показваш своята милост към всички, които с любов прибягват към тебе.

Добри пастирю, не оставяй твоето паство, което е в българската и руската земя, и по други места.

Бъди пръв помощник на призоваващите те от всички краища на земята, за да се прослави неизказаното милосърдие на Пастиреначалника и наш Господ Иисус Христос, Когото винаги прославяме и Му се покланяме заедно с безначалния Му Отец и Всесветия и благ и животворящ Негов Дух сега и всякога, и във вечни векове.

АМИН!”

На видеото долу ще видите как протече литийното шествие предхождащо канонизацията на Свети Серафим на 25 февруари 2016 г. вечерта.Източник: ТОПактуално.ком

Следваща статия:
Тити Папазов е заразен с кopoнавирус!

Коментари

Видео на деня

горе