Да го Е**! Слави ще прави забележка за английския на Екатерина Захариева



Както е казал отдавна изтърканият персонаж на разплутия Краси Радков от „Шоуто на Слави“ – отец Нафърфорий – „Да го Ева!“ Какво друго да възкликне човек, след като новоизлюпеният партиен лидер Трифонов днес по василбожковски атакува социалните мрежи с революционно дадзибао, в което напоително и поименно обяснява защо всеки член на настоящия кабинет за нищо не става.





Аз съм последният човек, който ще се заеме с апология на любителката на Антонио Бандерас и жълти фадроми Николина Ангелкова, или на счетоводителя Кирил Ананиев, който не различава фискална година от фекална проба. Обаче ганьовско-народняшните плювки на ангро няма как да не подразнят дори и човек, който никога в живота си не е гласувал за ГЕРБ.





Г-н Трифонов май не прави разликата между това да си политическа опозиция и да си злобен интернет трол, сякаш изпълзял от форумите с БГ-мами, тийнейджърки със закъсняващ мензис и боркини срещу неравенството в детските градини. Влади Горанов нарекъл културтрегерите „маргинали“, Екатерина Захариева сричала на английски. Жалко, че я няма Лиляна Павлова, та да й се подиграем за размера на кюлотите, или Валери Симеонов, да го подбъзикнем, че е джудже с обувки от „Детмаг“. Поне за последното Слави има право да се шегува.





Работата е там, че ако искаш да си политик, е редно да обсъждаш политики. С отделни хора и недостатъците им можеш да се гавриш, когато си водещ на полшо шоу. Там персоналните нападки и читалищните имитации вървят. За голямата игра обаче трябва да се мисли по-наедро. Щом ще е спасител на нацията, или поне парламентарен медиатор, Слави Трифонов трябва да се поинтересува от други теми, вместо лингвистините способности на външния ни министър.





Кога ще го чуем да пита за истинските предизвикателства пред България? Влизането в еврозоната? Нефункциониращата съдебна система? Пропагандните медии? Възходът на ксенофобията и национализма? АЕЦ „Белене“? Няма да го чуем, защото чичковците с черните костюмчета нямат нито обществения, нито морален капацитет да му ги напишат. Те знаят само да да се бъзикат с нечие фъфлене или дебел задник.

Хайде, лошо няма, но г-н Трифонов, как народът да очаква от вас някакви отговори, когато вие един въпрос не можете да зададете като хората?


Четете още:

🔴 Облекчения за работещи пенсионери

🔴 Тази е мощната молитва към Свети Серафим Соболев, която лекува

🔴 Тити Папазов е заразен с кopoнавирус!





Източник: lupa





Коментари

горе