Нинова към Мангъров: Ако бях жена, щях да ти пусна!След като решиха, че пандемията е отменена с декрет, политлидери, политработници, политлетовници, системни партии, партии на системи и други ПП-та изпълзяха навън. И препълниха политическия пространствено времеви отрязък, пустеещ от два-три месеца заради страх от пандемията. И настана повсеместна лудост.

Чудя се защо Щабът не се събра на спешно заседание, за да реагира своевременно. Тъй като професорите са най-наясно с клиничните измерения на лудостта, чиято последна фаза е диагностицирана като политическа. А когато е и усложнена от принудително карантинно потискане, от предстоящи избори, от летните горещини и от премълчавания факт, че никой от партийците не си пие хапчетата, ситуацията става заплашителна. Тази лудост е много по-заразна от който и да е вирус, 

бързо се предава чрез политическото храчене и плюене, което е в изобилие

И тъй като на политическия фронт преобладават лицата с маските и е истинска рядкост някой да се появи с открито лице, лудостта отдавна е мутирала спрямо тези предпазни средства. И се е приспособила да прониква главно отзад, където се намира доволно разширеният отвор на людете, отдадени на партийна кариера, който се разширява правопропорционално с издигането в йерархията.

С една дума, озовахме се в нова предепидемична ситуация, много по-опасна от настоящата, но никое медицинско светило не реагира по какъвто и да е начин. Шефът на Щаба ген. Мутафчийски не им забрани да излизат от партийните централи, нито най-големият му опонент доц. Мангъров ги подкокороса да излизат вкупом, та белким изпукат старите пръчки. А това щеше дотам да възрадва Нинова, че би възкликнала по отношение на доцента: Ако бях жена, щях да му пусна!

Проспивайки заплахата, Щабът не си дава сметка, че здравната ни система не е подготвена да понесе този удар: 

от есента до изборите през март заразените от политическа лудост ще достигнат своя пик,

а няма нито достатъчно легла в психиатриите, нито достатъчно психиатри, за да се реагира. Още отсега към всяка болница трябва спешно да се създадат психиатрични отделения и ако специалистите не достигат, да се привикат психолози и в краен случай политолози.

Ако това не се направи, ви предупреждавам, че ще има камари от политически трупове! Не че сега ги няма. Ала в пика медиците ще бъдат принудени да избират между млади и стари на кой да му дръпнат шалтера, а пред този политически трагизъм и Сталин би трепнал. Макар че, от друга страна, партийният състав рязко би се подмладил, и то чрез естествен подбор, а не както е досега - с лидерски. И въпреки това не е хуманно. Все пак и политическите индивиди някога са били хора.

Знайно е, че който не е в час с времето, времето му го връща

Като например да го ожени за синоптичка. Питайте Плевнелиев. Политическата му лудост да бомбардира Путин с единствения ни вертолет, щастливо прерасна в любовна. Това е пример за самолечение с хепиенд. Но е изключение. Няма как за всички политически мачовци да намерим по една синоптичка въпреки популацията им напоследък.

Затова Щабът трябва поне да призове партийната маса: Не прибягвайте към самолечение, идете при специалист още щом усетите първите наполеоновски симптоми! Проверявайте всеки ден куфарчето си и ако намерите в него освен пари и маршалски жезъл, незабавно уведомете лекуващия ви лекар. Не плюйте по политическите си опоненти и спазвайте необходимата дистанция, както правите с избирателите си, след като са ви избрали!

Да, ама няма кой да ги призове. Затова поне да опазим избирателите, които по традиция се сещат за своето здраве след дъжд качулка - сиреч, след изборите.

Ананиев: Връщаме част от мерките при повече от 200 заразени на ден

Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски“.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която бе обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.

На разговора присъства и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.Източник: plovdiv24

Следваща статия:
Център за градска мобилност, имате проблем, но едва ли съм първият, който Ви го казва…

Коментари

Видео на деня

горе