Наглост! Кметът на Перник си вдигна заплатата на 6 бона, отказа се след скандал  





Кметът на Перник Станислав Владимиров неочаквано реши да се откаже от наглостта си и да върне гласуваната му заплата от близо 6 хиляди лева на месец. Решението на градотачалника е след публикация на ПИК отпреди някол дни, че е увеличил от 2800 на 6000 лв. месечното си заплащане. След това разкритие се разрази истински скандал заради начина, по който Владимиров в условията на криза си е вдигнал възнаграждението повече от двойно.






В свое интервю в понеделник Владимиров заяви, че трябвало да получава такава заплата, за да е спокоен за изхранването на семейството си и да може да се съсредоточи върху работата си, като по никакъв начин не показа, че се разкайва. „По-високата заплата гарантира спокойствие на един управник за това, за което е избран. Аз не трябва всеки ден да мисля как да осигуря семейството си, а как да развивам моя град“, заяви той, след като гръмна скандалът.






Това предизвика още по-остри реакции и явно в крайна сметка любимецът на Корнелия Нинова е бил принуден да се откаже от тази наглост.

Върнатото решение ще бъде разгледано на извънредно заседание на Общинския съвет до края на седмицата. Припомняме, че покрай увеличението на кметската заплата щяха да скочат и възнагражденията на заместниците му, както и на част от общинарите.






Още по-фрапиращото в случая с мераците на кмета за по-висока заплата бе, че община Перник е с над 30 милиона лева задължения, а самият Владимиров моли месеци наред премиера Бойко Борисов да даде пари за нов ремонт на водопровода и какво ли още не, за да може перничани да не бедстват.


Четете още:

🔴 Убиецът от Сливен удушил любимата си и я хвърлил от седмия етаж

🔴 Румен Радев призна - участвалите в инцидента в Росенец са служители на НСО

🔴 Как подпалихме Тасос? Пловдивски богаташи пируват на дълги маси без маски





Източник: Ретро





Коментари

горе