Учителка бие децата и има доказателства, а аз да я върна на работа?!



Районните магистрати прецениха, че въпреки десетките показания на малчуганите и въпреки психологическите експертизи, Мариана Раданова е уволнена неправомерно

Как ще реагира Агенция „Закрила на детето“, ако върна на работа детската учителка Мариана Раданова, след като десетки деца, родители и дори експерти са категорични, че е използвала физическо насилие срещу малчуганите?

Този въпрос зададе пред репортер на Флагман.БГ кметът на Камено Жельо Вардунски, след като днес стана ясно, че Бургаския районен съд е преценил, че детската учителка е неправомерно освободена от работа и трябва да бъде възстановена на позицията си в ЦДГ „Слънце“. Не само това, но и въпросната учителка е успяла да осъди Община Камено и администрацията трябва да й даде 8000 лв.





„Ами ако се случи нещо с децата, кой ще е отговорен? Това е някакъв парадокс – тя ги бие, за което свидетелстват самите деца, родителите им, експерт психолог, както и вещо лице, а аз трябва да я върна на работа, защото съдът обикновено е благосклонен не към работодателя, а към работника при такива трудови дела“, каза Вардунски.





Той подчерта, че учителката все още не е върната на работа, защото в момента се обжалва решението на първоинстанционния съд. Ако обаче Радонова отново стане възпитател в ЦДГ „Слънце“, Вардунски е категоричен, че родителите на децата ще ги отпишат нацяло от занимачницата и ще ги преместят в тази в град Българово.

„Иначе въпросната жена е детска учителка от много години. Не знам каква е причината да започне да бие децата с тоягата, да им удря шамари. Може би с годините е станала по-нервна, но това не е оправдание. Искрено съм потресен от решението на съда и се надявам то да бъде коригирано от Бургаски окръжен съд на втора инстанция“, заяви кметът на Камено.





Тази сутрин самата Раданова пък заяви, че „всичко това са долни лъжи, които са насочени към уронването на авторитета ми, защото не съм от Камено, а от Бургас и пътувам. Може би това е причината да бъде организирана такава кампания. Миналата година поради малък брой деца да се съкрати група и трябваше да бъдат освободени учители и персонал. Това е причината за тази кампания срещу мен“.





Тя се оправда, че с „коледарската гега“ само потропвала по земята, за да въдвори ред, предизвиквайки шум. Според нея всички обвинения са доказани като неоснователни, но това предстои да се провери от Окръжния съд в Бургас на втора инстанция. 
 


Четете още:

🔴 Наглост! Кметът на Перник си вдигна заплатата на 6 бона, отказа се след скандал  

🔴 Убиецът от Сливен удушил любимата си и я хвърлил от седмия етаж

🔴 Румен Радев призна - участвалите в инцидента в Росенец са служители на НСО





Източник: flagman





Коментари

горе