Красавица от Бургас загина в Англия, близките молят за помощ

Ужасяваща трагедия в Англия почерни семейството на 27-годишната бургазлийка Катерина Костадинова. На 6 юли младата жена загина в жестока катастрофа в Съфолк в Англия и от тогава близките й са на ръба на отчаянието. Родителите нямат финансовата възможност - между 10 и 15 хиляди паунда, за да репатрират тялото на детето си и то да бъде погребано в Бургас. Сестрата на Катя - Ирина отправи отчаян зов за помощ.


27-годишната Катя е пътувала към работа заедно с двама свои колеги, когато върху Голфа им връхлетял бус Пежо. Всяка сутрин шофьорът я вземал и оставял на работното й място. "Сестра ми реши да замине, за да помага и на нас. От 1,6 г. е в Англия и работи като контрол на качеството във фабрика за обработка на пилешко месо в Съфолк. Семейството ни е съсипано, все още не можем да повярваме, че всичко това се случва на нас. Нямаме възможност да си я върнем сами в Бургас, най-голямото желание на мен, майка ми и баща ми в момента е да можем да си я погребем, да положим цветя и да я изпратим, както е редно", ридае пред Флагман.бг Ирина Костадинова.


Сестрата на Катя обясни, че до момента застрахователната компания в Англия отказва да поеме разходите по репатрирането на сестра й, чието тяло е разпознато преди ден, съобщи Флагман.бг. Това би трябвало да се случи, тъй като Катя не е шофирала автомобила, а е била на задната седалка. В понеделник 23-годишната сестра на Катерина ще отпътува за Англия, за да задвижи процедурата по освобождаването на тялото й от моргата в Съфолк.

Нелепо загиналата Катерина Костадинова е завършила руската гимназия в Бургас, а след това и висше образование в специалност туризъм. Тя е израснала в Бургас и тук има много приятели и хора, които страдат от загубата. Близките се обръщат с апел към всеки, който може да съдейства за връщането на трупа на Катя в Бургас, да помогне.


ЕТО КАК ДА ПОМОГНЕТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА КАТЯ:

Katerina Kostadinova Repatriation and Funeral Cost

Suffolk A140 crash: Female passenger, aged in 20s, dies at Stoke Ash
Жена около 20-те загина при нелепа катастрофа край Съфолк във Великобритания, след като лекият автомобил "Фолксваген Голф", в който се е возела на задната седалка, се е ударил с бус "Пежо Боксер". За инцидента съобщиха и британските медии, сред които и BBC.
Катастрофата е станала около 5 ч. сутринта (британско лятно време) на път A140 до Строук Аш. Пътят е бил затворен.


От полицията поясниха, че шофьорът на Голфа, както и седящият на предната седалка до него пътник, са в болница с опасност за живота. Те са настанени в болницата Абенбрук в Кеймбридж.

27-годишната българка е починала на място, казаха още от полицията.


Водачът на буса е откаран в болница Норфълк и Норич – също в много тежко състояние. От полицията призовават всеки, станал свидетел на инцидента, да даде показания, за да се установят причините за тежката катастрофа.

Пътят е бил затворен от 5 часа сутринта до 14:15 ч. следобед на 6 юни.Източник: glas

Следваща статия:
Радев на протеста: Мутри, вън! ВИДЕО

Коментари

Видео на деня

горе