Обмислят импийчмънт на президентДепутатът от „Обединени патриоти“ Борис Ячев: Възможна е такава процедура, има сериозни доказателства за търговия с влияние

Депутати от мнозинството вече обсъждат възможността за отстраняване на Румен Радев от президентския пост чрез импийчмънт покрай скандалите с търговия на влияние на „Дондуков“ 2 и призива на държавния глава за бунт след спецакцията на прокуратурата в четвъртък. Това стана ясно от коментар по темата на депутата от „Обединение патриоти“ Борис Ячев. Както е известно за да е успешен импийчмънта е необходимо да бъде подкрепен в НС с квалифицирано мнозинство от над 160 гласа.

„Говорим за война на институциите, която не е започната от изпълнителната власт, не е изключено да доведе ставащото до импийчмънт на президента. За първи път имаме и сериозни доказателства, свързани с търговия с влияние. Отговорът на прокуратурата е адекватен“, заяви народният избраник в ефира на Bulgaria on air. По думите му в последните години НСО се въвлича непрекъснато в скандали. "За мен беше интересно изявлението на Румен Радев относно това кой да бъде охраняван от НСО, че това решение се взимало от представители на изпълнителната власт.

Ще направим спешни законодателни промени, с които да дадем на шефа на НСО да определя кой, за колко време, как да се охранява", каза още депутатът от НФСБ и допълни: "Наблюдавайки увеличението на бюджета на НСО, смятам, че е добре подплатен и това е на фона на орязания щат и бюджета на МВР. Бих предпочел повече униформени полицаи в малките села.".

Ячев коментира и плановете на държавата да влезе в петролния бизнес като изтъкна, че след съответните законови промени, които вече са факт, тази есен вероятно първите няколко десетки държавни бензиностанции ще отворят врати.

От „Воля“ биха подкрепили вот на недоверие на БСП към правителството на Бойко Борисов заради корупция, но само, ако той бил внесен с процедура за импийчмънт на президента, обяви пък по-късно през деня председателката на ПГ на „Воля“ Кръстина Таскова в НСИзточник: Монитор

Следваща статия:
Загиналият български щангист в Минесота излетял от автомобила си, той го затиснал (ВИДЕО)

Коментари

Видео на деня

горе