Нови мерки срещу разпространението на кopoнавируса в Гърция



Те бяха обявени от заместник-министъра по гражданската защита Никос Хардалиас на извънредна пресконференция

Нови мерки срещу разпространението на коронавируса в Гърция бяха обявени от заместник-министъра по гражданската защита Никос Хардалиас на извънредна пресконференция тази вечер, съобщават телевизия Скай и БТА.

През последните дни в Гърция се регистрира чувствително увеличаване на заразените с коронавирус, като днес бяха установени 121 нови случая, докато ден по-рано денонощният им брой беше 77.





От 16 август пътниците, които влизат в Гърция през ГКПП „Какавя” на границата с Албания, ще бъдат поставяне под задължителна 7-дневна карантина. От утре се забранява преминаването на граничния пункт от 23:00 часа вечерта до 7:00 часа сутринта, за да бъдат осигурени целенасочени проверки, а от понеделник на пункта ще бъде установен постоянен екип за тестване на пътниците.





До 31 август се удължава ограничението на броя на присъстващите на обществени мероприятия, сватби, кръщенета и погребения до 100 души.

Интензивни проверки ще бъдат извършени в предприятията от хранителната промишленост.

Според степента на епидемиологичния риск ще има възможност за локално ограничаване на работното време на увеселителните заведения.

Хардалиас уточни, че въпреки увеличението на случаите засега няма съществен натиск върху системата на здравеопазването. На 2 август пациентите с COVID-19 в интензивните отделения са били 13, докато на 2 май са били 44, а на 2 април - 81.





Ръководителят на научния екип проф. Сотирис Циодрас заяви на пресконференцията, че увеличението на случаите буди безпокойство и ситуацията може лесно да излезе от контрол.

Той подчерта, че има явно увеличение на случаите след по-младите възрастови групи, като голяма част от тях са асимптоматични. Циодрас каза, че увеличаването на заразените се дължи и на повечето тестове, но и на увеличеното придвижване на хората и струпванията на отделни места.


Четете още:

🔴 Астрологът Тамара Глоба разкри дълго пазена тайна за зодиите

🔴 Новите данни: Нов голям брой починали за една нощ у нас!

🔴 На 35, а вече отхвърлен! Да помогнем на Благо!





Източник: dunavmost





Коментари

горе