Екшън: Протестъри блокират колите с активисти на ГЕРБ на Цариградско шосеПротестъри се опитват да саботират Националната конференция на ГЕРБ, която трябва да започне в 12 часа в София Тех парк. Група пешеходци и велосипедисти са блокирали движението преди кръговото на Четвърти километър в София, за да затруднят придвижването на колите с активисти на управляващата партия.

Най-голямо е напрежението край пешеходните пътеки на площада на Авиацията, където протестиращи непрекъснато пресичат уличното платно. Така колите с членове на ГЕРБ не могат да преминат по булеварда, което предизвика гневна реакция на шофьори. Някои от пътуващите слязоха от автомобилите и потеглиха пеша към София тех парк, където вече се е събрало солидно мнозинство.

Опити да се затвори Цариградско шосе има и на изхода на София, което пък вече предизвика задръстване по магистрала "Тракия".

Образувала се е опашка от коли, които едва пъплят в посока към столицата. В много от тях пътуват членове на ГЕРБ, които се опасяват, че ще закъснеят за началото на партийния форум, който ще се проведе на открито. Очаква се на него премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да произнесе програмна реч в ситуацията на протести и криза.Източник: Марица

Следваща статия:
След призива на Румен Радев "Мутри, вън!" и останките от ВИС-2 на протеста

Коментари

Видео на деня

горе