5-те най-мощни енергийно свети места в България, които церят болката и сбъдват желания (Снимки): – Прочети тук…



Всички сме чували за не едно и две високоенергийни места в нашата красива родина, на които се приписват едва ли не чудодейни способности. Неслучайно те ежегодно са посещавани от хиляди туристи от близо и далеч.

Там сякаш времето спира и усещаш някаква висша Сила, особена енергия, която сякаш цели душата и дори сбъдва най-съкровените желания. 

Днес ви представяме 5-те най-мощни енергийно свети места в България , които непременно да посетите поне веднъж:





1. Белинташ

Белинташ

Белинташ буквално означава „скала на познанието“ – този феномен с формата на малко плато се намира в Родопите. Той е древно скално светилище, за което малко се знае, говори и малко хора ходят там. Според легендите именно пресечната точка на Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора – е източника на най-голяма енергия на Стария континент.

2. Пещерата на Свети Иван Рилски

Рилски манастир

Навярно мнозина знаят и са посещавали Рилския манастир, но малко знаят за пещерата и параклиса от камък на Свети Иван Рилски близо до него. Тръгвайки по една пътечка в гората, тясна и обрасла със зеленина, стигате до малък отвор на пещера – уникално сред енергийни места у нас. Преминавайки през пещера по каменните стъпала в параклиса, излизате от другата страна на чешма с животворна вода. Поверие сочи, че който мине през тази „преизподня“, бива опрощаван от всичките си грехове. 





3. Татул

Татул

Поемаме в посока село Татул в Родопите и уникалното светилище на Траките там. Според историци светилището е било жертвеник за почести към Бога на Слънцето. Някои хора вярват, че то е носител на силна енергия, която „връхлита от нищото“, пишат от Edna.bg. Известно е сред някои и като светилището на Орфей, макар да се спори доста. 





4. Село Златолист и Преподобна Стойна

Златолист

Селцето е малко и се гуши в Пирин, близо до Сандански в самата котловина на Петрич. Тук всеки, който е дошъл е усетил силен поток енергия. Самата стая на Преподобна Стойна – пророчицата е съвсем обикновена, но влезете ли в нея, излизате различни. За мястото се носят легенди, че сбъдва желания, но само такива, които са чисти и от сърце.





5. Седемте Рилски езера

7-те рилски езера

Вероятно няма българин, който да не е посетил уникалните езера в Рила планина. Според мнозина тук се усеща една много силна и уникална енергия, чийто поток се влива в тялото и го зарежда. Поне веднъж в живота тези езера трябва да бъдат обходени и посетени, защото се вярва, че те са един от най-силните енергийни центрове в страната.

 


Четете още:

🔴 Аспарух Лешников - "Рицарят на горното фа" - умира в мизерия и забрава

🔴 Наум Шопов игра цар Борис Трети в три филма

🔴 Мястото, което няма да познаете, че е в България СНИМКИ





Източник: khrystall





Коментари

горе