Свещеното място в България, където чудесата се сбъдват. Нямо дете проговори, неизлечимо болна жена оздравя



Нямо дете проговори, след като пи лековитата вода на аязмото в Кръстова гора. Това се е случило в навечерието на Кръстовден, разкри отец Серафим пред „Телеграф“.

„Имахме и една жена, която беше болна от рак и имаше разсейки, която оздравя и за благодарност няколко години работеше безвъзмездно в манастира“, добави попът. Хората, на които им се е случило чудото, сами записват историите си в летописната книга и дори оставят имената и адресите си. И християни и мюсюлмани вярват в свещените сили на Кръстова гора.





Всяка година манастирският комплекс „Света троица – Кръстова гора“ събира на 14 септември над 10 000 поклонници на височина 1545 метра над морското равнище.

Повечето от тях разпъват палатки и надуваеми дюшеци и преспиват под открито небе, защото вярват в силата на Бога и в силата на свещеното място. Историите за чудесата, при които бездетни семейства се сдобиват с рожби, неми и глухи проговарят и чуват, а раково болни оздравяват, не са пресилени. Истински са чудотворните изцеления със силата на молитвата и вярата и те се записват в летописната книга на обителта, разказва йеромонах Серафим от манастирския комплекс.





Кръстова гора“ е местност в централната част на планината Родопи в България, близо до Кръстов връх (1413 м), от който носи името си. Позната е също като Родопската Света гора заради намиращия се там манастирски комплекс. Намира се на територията на Община Лъки, близо до нейната граница с Община Асеновград, между селата Белица и Мостово.

Основата част от манастирския комплекс се заема от църквата „Света Троица”.





Днешната църква се явява естествен наследник на съществувалата преди време тук православна църква, извисявала се над връх Кръстов. С тази църква се свързва и интересна легенда, според която част от кръста на Христос е заровена в основите й.

В района на манастирския комплекс има и два малки извора, за които същи се счита, че имат лечебни свойства. За да стигнете до самото село Борово, трябва да тръгнете по главен път Асеновград-Смолян. При Юговското ханче, завивате наляво, следвайки указателните табели за град Лъки. След това се отбивате в посока Кръстова гора /отбивката е на няколко километра от град Лъки/.


Четете още:

🔴 Аладжа манастир

🔴 Това са специалните заръки на Ванга за здраве и късмет

🔴 Чудо или феномен? Как ще обясните 6 събития от Библията





Източник: ejednevno





Коментари

горе