Министър Николова да влезе в кочината на Северния плаж в Бургас СНИМКИ



Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова нека дойде утре на най-големия плаж – Северния в Бургас, за да види кочината, в която е превърнат. Пясъкът не е почистван и дезинфекциран може би от началото на сезона и това лесно може да се види по съдържанието му.





"Днес дойдох тук с двете си внучета, за да видя, че бреговата ивица, на иначе чистия и красив град, на която съм отсядала и преди 7-8 години, днес е в отчайващо състояние. Тук-там има чадъри и шезлонги, но няма абсолютно никакъв ред и хигиена. Кучета бродят по главите на хората, въпреки че това е абсолютно забранено на охраняемите плажове. Водорасли гният с дни на предна линия и като цяло се вижда безстопанственост”, пише нашата читателка от Пловдив Татяна Богданова.





Наш репортер се убеди в твърденията на гостенката на града ни и засне кадрите току-що. Гледката действително е отчайваща.

Факт е, че министърът на туризма Марияна Николова инспектира хотели, среща се с кметове, хотелиери и ресторантьори, но до този момент няма данни да се е виждала официално с някои от концесионерите.





Припомняме, че МС драстично намали за тази година концесионните такси, разбирайки тежкото положение на стопаните на плажовете, но на Северния плаж в Бургас картината е такава, че хората са съгласни да платят за шезлонг и чадър, но да не лежат върху кучешки изпражнения, фасове и всевъзможни огризки.


Четете още:

🔴 Доган с "обещание" пред "масово плажуващите" пред Сарая: Ще сваля Борисов!

🔴 Румен Радев забрани на децата си да протестират

🔴 Тошко Йорданов: Убиха баба ми в болница, излъгаха, че е с Кoвид-19





Източник: flagman





Коментари

горе