Намериха човешки кости в стара тоалетна, оказа се убийство в Поликраище отпреди 5 г.



Жена от селото изчезнала, сега е арестуван братът на купувач на  къщата …

 

За броени часове служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – В. Търново и РУ – Г. Оряховица разкриха убийство, извършено преди пет години. Сигнал за случая е получен в събота следобед от мъж от с. Поликраище. Той е обяснил, че при извършване на ремонтни дейности в наскоро закупен имот, във външна тоалетна е намерил човешки останки.





Към адреса незабавно са били насочени полицейски екипи. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установена предполагаемата самоличност на жертвата. Смята се, че тя е била в неизвестност от февруари 2015 г. През март същата година е била обявена за общодържавно издирване. Причината за смъртта е в процес на изясняване. Много бързо разследващите влезли в дирите на извършителя – 54-годишен мъж от с. Поликраище, известен на полицията.





Той се оказал брат на собственика, който след покупка на старата къща, го оставил да живее в нея. В неделя заподозреният е привлечен, като обвиняем. С постановление на Окръжна прокуратура – В. Търново е задържан за 72 часа.

Според кмета на Поликраище Марин Тодоранов изчезналата жена се казва Цеца и била на около 50 години, когато била обявена за издирване.





Тя била разделена с мъжа си и живеела на квартира в селото. Кметът обаче не знае дали жертвата и арестуваният са се познавали. От полицията и прокуратурата вчера запазиха пълно мълчание за повече подробности по драматичния случай с мотивите, че работата продължава.


Четете още:

🔴 Вижте Орлин Горанов като младоженец

🔴 20 малко известни факта за 11 септември

🔴 Доц. Чорбанов: Скоро започваме тестването на българската ваксина





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе