Вижте какво откриха от ГДБОП при акцията срещу лихвари в Кюстендилско (СНИМКИ и ВИДЕО)Днес под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура служители на ГДБОП по разследване на организирана престъпна група за лихварство и рекет на територията на Кюстендил и региона.

Към момента са задържани шест лица, за които има доказателства за съпричастност с дейността на групата, потвърдиха от пресцентъра на прокуратурата. Извършват се претърсвания на 14 адреса, изземат се веществени доказателства, разпитват се свидетели, в т.ч. пострадали от престъпната дейност.

Събраните доказателства сочат, че участниците са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които са налагали психически тормоз и побои при забавяне плащането на вноските.

Действията по разследването продължават. След събиране и анализ на доказателствата наблюдаващият делото прокурор ще прецени на кои от лицата да бъде наложено задържане до 72 часа и кои от тях да бъдат привлечени към наказателна отговорност.Източник: Труд

Следваща статия:
Румен Радев без охрана на "Алея на книгата"

Коментари

Видео на деня

горе