"Останете гладни сутрин!"- Правила на живота на 80-годишен хирург, които ще помогнат за запазването на фигурата„Дайте закуската на врага, закусете по обяд, вечер яжте нормално и след това - упражнявайте се!“ - този необичаен съвет на известния професор по кардиохирургия ще ви накара да се замислите, но самият Лео Бокерия живее по този принцип от 20 години.

80-годишният лекар, който оглавява болницата "Бакулевская" в Москва, твърди, че е взел този трик от американските си колеги. Благодарение на тях се отказал от пушенето и започнал да подхожда правилно към пиенето. Според него много столетници се придържат към точно това ежедневие.

- Бях на вино и шампанско... Всичко различно от бира и водка - казва Бокерия в интервю за REN TV . - Но забелязах, че чуждестранните хирурзи, с които сме работили, сутрин пият малка чаша кафе - това е! След това по обяд хапват - сандвич и чай, а вечер вечерят пълноценно и ходят на плуване.

Бокерия е сигурен, че е по-добре да правите всички важни неща сутрин на гладно, но е по-добре да не се изтощавате със спорт сутрин. Физическата активност е по-полезна вечер, за да изразходвате останалата част от енергията си и да спите спокойно.

В интервю за AMF Бокерия каза, че смята, че средиземноморската диета и диетата на американските астронавти са най-полезните за хората. Последното се основава на постно варено месо и риба и минимум гарнитури, както и тесто, сладко и солено. Тази диета не само ще ви помогне да отслабнете, но и ще запазите стройна фигура за години напред.

Основите на диетата на Лео Бокерия:

Облегнете се на протеини (месо и риба), извара, плодове и зеленчуци, яжте по-малко мазнини и въглехидрати. Пийте предимно газирана вода, защото  е естествен консервант, което означава, че такава вода не съдържа изкуствени консерванти. Съдържа разтворен кислород, който убива вредните микроби. Изберете мед по-естествен от сладките.

Правилата за здравословен начин на живот на Лео Бокерия:

Лекарят говори за тях в интервю за телевизионния канал MIR24.

1.

Лягайте си по едно и също време.

2. Започвайте деня си с позитивно настроение. Усмихвайте се, шегувайте се, четете вицове.

3. Създайте около себе си атмосфера, в която да се наслаждавате на живота.Източник: За Жената

Следваща статия:
14 септември 1918 г. Битката при Добро поле

Коментари

Видео на деня

горе