Борисов: За трети пореден месец пенсионерите ще получат по 50 лв. допълнителноПремиерът Бойко Борисов отново се похвали, че пенсионерите ще получат за трети месец по 50 лева към пенсията.

В профила си във Фейсбук той обяви във видеобръщение:

"Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си.

Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината.

Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите".Източник: Дир.БГ

Следваща статия:
Новият на Мария Игнатова сложи Рачков в малкия си джоб

Коментари

Видео на деня

горе