Започна се! Ученик е с коронавирус, класът му е под карантина





16-годишно момче е с COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб. Става въпрос за ученик от 11 клас на Математическата гимназия "Баба Тонка“ в Русе. Момчето заедно със своите съученици е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавируса.





Директорът на учебното заведение Галина Бобева сподели пред БНТ, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение.

"Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците.





Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в момента ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, коментира Бобева.





Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.


Четете още:

🔴 19-годишен връхлетя с ауди в насрещното и уби мъж

🔴 Звезди и политици изпратиха децата си на училище (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

🔴 Училище в София пламна с коронавирус! 8 учители са заразени





Източник: plovdiv24





Коментари

горе