Дълго ще се говори за тази сватба в Родопите СНИМКИДимитровградчанинът Ангел се венча за родопчанката Мариела на Хайдушки поляни. За разлика от традиционните сватби, двамата младоженци избрали да се врекат във вярност в народни носии и под открито небе.

Младите хора изненадали с решението си дори своите близки, разказва майката на Ангел – Димитрина Тончева.

Ритуалът бил извършен от кмета на Смолян с думите: :“За мен е чест да ви венчая в тази приласкаваща част на България, където дедите ни са целували ръцете на родителите си в знак на почит.”
На младото семейство кумували също димитровградчани – Жанета и Атанас.

Младоженците със своите кумове, снимка личен архив

А специален гост на сватбата била малката дъщеричка на младоженците – Михаела, облечена също в народна носия.

Ангел, Мариела и малката Михаела, снимка -личен архив

Ангел и Мариела се познават от деца. Причината е в техните баби, които заедно лежали в болница и от там се родило дълго приятелство. То било последвано от взаимно гостуване в Димитровград и в Смолян.

Години по-късно любовта между внуците им пламнала точно на празника на влюбените – 14 февруари. И така Ангел и Мариела живеят на семейни начала вече 10 години.

Но едва тази година им “дошла музата” и решили връзката им да стане законна, споделя още майката на младоженеца.

Младоженците с родителите на Ангел, снимка -личен архив

“Заповяйдате в Родопите. Там венчават без пари!”, рекоха младите и хвърлиха в умисъл старите, разказва Димитрина, която не крие колко е щастлива.

Сега младите живеят в Марково край Пловдив, където имат свое жилище. “Бог да е с тях в зло и добро!”, пожелава Димитрина и всички присъстващи на тази истинска българска сватба в Родопите.Източник: Блиц

Следваща статия:
Сачева с голяма новина за над 2 млн. пенсионери и хора, които ще получат по 120 лв.

Коментари

Видео на деня

горе