Кopoнавируcът удря сърцето на преболедувалите гоВсички се страхуват от усложненията, които коронавирусът носи със себе си и поредните лоши новини са, че след изкарана инфекция се получават усложнения в работата на сърдечно-съдовата система.

Затова е важно при сърцебиенето или други подозрителни симптоми, преболедувалите Ковид-19 бързо да се обърнат към специалист, съобщи ТАСС.

Препоръката е на генералния директор на Националния медицински изследователски център и главен специалист-кардиолог към руското министерство на здравеопазването Евгений Шляхто, предаде БТА. 

"При коронавирусна инфекция нерядко се развиват усложнения в сърдечно-съдовата система. При дълго наличие на затруднено дишане, поява на пристъпи на задушаване, оток на крайници, пристъпи на сърцебиене, "прескачане" на сърцето след прекарано заболяване е много важно да не се отлага и да се обърнете към специалист, за да се вземат мерки за разкриване на проблема в сърдечно-съдовата система, начало на необходимо лечение, провеждане на курс на рехабилитация", каза той.

Според Шляхто пациентите със сърдечно-съдови заболявания, които са особено уязвими от новата коронавирусна инфекция, е по-добре по възможност да отменят планови посещения при лекар или да ги заменят с телемедицинска консултация.Източник: Марица

Следваща статия:
Мария Силвестър падна в капана на К-19 и призна какви симптоми има

Коментари

Видео на деня

горе