Истинската история на красавицата, която се превърна в чудовище:



Мери Ан Уебстър е родена през 70-те години на 19 век в бедно, многобройно английско семейство. Освен нея семейството има още седем деца. Известно е също така, че като младо момиче е била наета в лондонска болница, където е работила като медицинска сестра преди брака си. През 1903 г., на 29-годишна възраст, тя се омъжва за декоратора на цветя Томас Беван и приема фамилията на мъжа си.

Мери Ан Беван





Преди брака момичето живее нормално. Подобно на връстниците си, Мери Ан се интересува от външния си вид и дори може да се каже, че е много привлекателна. Но след брака животът й започна да се променя към по-лошо. С годините младата жена започва да усеща болки в ставите и мускулите. Честите пристъпи на мигрена също допринасят за неразположенията ѝ. Въпреки тези симптоми , Мери Ан няма време да се погрижи за здравето си, защото трябва да се грижи за децата, родени в брака - а те вече са четири на брой!

най-грозната жена





По този начин болестта се усложнява, а  промените във външния вид допълнително допринасят за гореспоменатите симптоми. Лицето на Мери Ан започва да придобива груби черти, както и носът, долната челюст и ушите. Черепът й започва да се удължава, а ръцете и краката й нарастват непропорционално. След известно време лекарите успяват да диагностицират болестта на жената - акромегалия .

жена акромегалия





Заболяването е свързано с нарушение на един важен елемент на мозъка, хипофизната жлеза, което кара пациента да произвеждат в излишък хормон на растежа. Понастоящем болестта може да бъде лекувана успешно и всички нейни симптоми да бъдат облекчени, но в началото на ХХ век медицината все още не е напълно способна да се бори с болестта. В резултат на това няма и следа от някогашната красотата на Мери Ан! Околните започват да обръщат внимание на особения й външен вид, а някои дори й се подиграват ... Но въпреки това съпругът подкрепи жена си и дори не помисля да се разведе с нея.

Мери Ан най-грозната жена





1914 г. семейството е сполетяно от нещастие - съпругът на Мери Ан, Томас, почива. Това е много труден момент за жената, тъй като трябва да изхрани четири деца! Първоначално тя се захваща с каквато и да е работа, докато не разбра за конкурс в Англия за титлата „ Най-грозната жена “. Мери Ан решава да участва в този конкурс и не е странно, че печели титлата!

След много успешни представления, които освен това са добре платени, жената през 20-те години привлича вниманието на американеца Сам Гампец, собственик на цирк, който й предлага работа в неговото шоу. Мери Ан се съгласява на това предложение и се мести в Америка със семейството си. В Ню Йорк тя прекарва по-голямата част от времето си в цирка на Кони Айлънд.

Мери Ан жената чудовище





Мери Ан се завръща в Европа само веднъж - поканена е на световното изложение в Париж през 1933 г. Мери Ан почива на 59-годишна възраст. Това вероятно се дължи на усложнения, свързани със заболяването ѝ - с течение на времето органите на пациентите с акромегалия започват да се разширяват, като се притискат един към друг, а освен това развиват и артериална хипертония. Много пациенти умират в доста млада възраст.

акромегалия промяна

Трябва да се каже, че въпреки трудностите като здравословни проблеми, загубата на близък човек, подигравките на околните, Мери Ан е силна жена и любяща майка, която не оставя децата си в бедност и им дава шанс за пълноценен живот.


Четете още:

🔴 Компания у нас раздаде СОVID-бонуси на 600 служители

🔴 Тя стана на 100! Бивша учителка от Пловдив е новата столетница / ВИДЕО

🔴 Данчо се срина във "Фермата", разциври се като госпожица, Даяна вече си има друг!





Източник: За Жената





Коментари

горе