Драмите на Антон Хекимян / СНИМКИ



Предпразнично Антон Хекимян получи дългомечтаното от него повишение. Той вече е директор „Новини и актуални предавания“ в Би Ти Ви, след като досегашният повелител на този пост – Венелин Петков, бе уволнен от медията от новите ѝ собственици. На шефската позиция Хекимян ще получава колосална заплата в размер на 12 хиляди лева месечно, като едновременно с това ще продължи да води и сутрешния блок на телевизията, докато се открие подходящ негов заместник.






Голямото възнаграждение обаче едва ли ще повлияе на самочувствието на Хекимян, който продължава да живее в скромен апартамент, макар да е сред най-популярните тв водещи у нас. Неведнъж той е споделял, че не е прахосник, обича да спестява, а единствените по-сериозни харчове, които прави, са за пътешествия в чужбина по време на летните му ваканции. Тони е роден и израснал в работническо семейство в Стара Загора. Има по-голяма сестра, а детските му години не преминали в охолство. Към днешна дата родителите му – Златка и Гаро, са пенсионери и продължават да живеят в семейното си жилище в Града на липите.






Антон е изключително привързан към семейството си и редовно ги взема или при себе си в София, или пътува до родния край. По-специална е връзката му с майка му, която определя за най-важната жена в живота си. С голяма любов той се отнасяше и към своята баба Тонка, на която е кръстен. Тя почина внезапно преди 2 години, а вестта за смъртта ѝ покруси журналиста, който дори не намери сили да отиде на работа и бе заместен от колежката си Мария Цънцарова по спешност. Баба Тонка си отиде на достолепните 90 години.





„Тя беше връзката ми с миналото на моя род от българска страна. Всеки път ми разказваше за „Едно време“. Как са започвали часовете в училище с „Отче наш“, за плитките ѝ, които са стигали до кръста, как са се връщали от жътва и как хората са били заедно на хорото. Пазя сукмана ѝ като мома и накитите от нейните баби. Съвършени са. Тя беше връзката ми с традицията и други светове, по-романтични, дори вълшебни. Помня, като малък, как меси хляб. Беше като ритуал. Движенията на ръцете. Уединението... Разказваше ми, че като са изпращали близките си, едно време хората са вярвали, че родовете се събирали някъде, горе... но аз знам, че винаги ще е при нас. В сърцата ни. Ще ни липсва. Безкрайно“, казва тв водещият.





Другата му голяма драма, която тормози и родителите му, е несполуката в личен план. През последните години Тони е затворил сърцето си за любов, след като изживя тежко раздялата си с годеницата си и негова колежка – репортерката Василена Гръбчева. Двамата планираха да се оженят на възрожденска сватба, но преди 3 години сложиха точка на отношенията си. В медийните среди се говори, че Василена не била вярна на Антон.






Любовта им се разклатила обаче, след като двамата загубили дете в третия месец. След като се разчу за трагедията, Хекимян отказа да я коментира под претекст, че началникът му Венелин Петков му е забранил да отговаря публично на лични въпроси. Още по-трудно журналистът прие и новата връзка на голямата си любов, която през миналия януари роди момиченце от известен лекар.

След раздялата с блондинката той не се е показвал официално с жена до себе си. През идния май вечният ерген ще навърши 37 години, но родителството все още не е първи план за него. Антон обича децата и е грижовен чичо за своите две племеннички, които всяко лято води на море на къмпинг „Арапя“ край Царево.



Четете още:

🔴 Арестуваха мъж, скрил трупа на майка си, за да взема пенсията й

🔴 Забъркаха Мангъров в голяма измама, подаде сигнал до Фейсбук

🔴 От 2 години датата 6 януари е най-черната за Алекс Сърчаджиева





Източник: Ретро





Коментари

горе