Кунчев предупреди: Ваксинираните задължително трябва да се пазят



Хората, които сега са ваксинирани задължително трябва да продължат да се пазят, въпреки че за тях вече рискът намалява, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в студиото на Нова тв.

"Все още няма доказателства, че веднага след първата доза всички получаваме такова ниво на имунитет, което е предпазно и със сигурност не могат да се разболеят.





Вероятно с по-високите нива ние няма да караме тежко заболяването, но все пак идеята е човек да е изцяло предпазен. Никъде производителите на ваксината не гарантират, че само с една доза ще се осигури имунитет", допълни Кунчев.





Най-голямото количество ваксини, което сме поръчали е на "Астра Зенека", но развитието на нещата е много динамично и аз не съм сигурен дали с течение на времето няма да има корекции. До момента имаме 6 договора за ваксини, но в момента се водят преговори и със седма фирма.





"Астра Зенека" бе направена по по-позната технология и бе доста по-напред в получаването на разрешение.Така отговори той на въпроса дали масовата имунизация у нас ще се извършва с ваксината на "Астра Зенека".


Четете още:

🔴 Хематолог развенча ваксините: Изчакайте по-добри / ВИДЕО

🔴 Ето кога да правим лунната диета за бързо отслабване (ПЪЛЕН ГРАФИК)    

🔴 8 знака, че прекалявате със солта





Източник: lupa





Коментари

горе