Доц. Кунчев с изключително остра критика срещу Мангъров и Чорбанов

"Много е динамично развитието на нещата. Имаме 6 договори за ваксини, но водим преговори за седма. Поръчали сме най-много от ваксината, която е най-класическа. Тя доста прилична на руската ваксина. Това беше ваксината, която се очакваше първа да излезе", това каза в телевизионно интервю доц. Ангел Кунчев.


"Аз вчера получих няколко имейла от лекари, които ми обясниха колко е необходимо именно те да се ваксинират. Разбира се , няма да бъде отказано на никого", разказа той.

"Когато обхванем по-голямата част от здравната система, можем да си позволим да ваксинираме и учители и други", обясни доц. Кунчев.


"Видя се вече на база на 30 млн. направени ваксини в света, че процесът е безопасен и има все повече желаещи.", поясни той. "Абсолютно невъзможно е да правим сигурни прогнози за развитието на пандемията. Не можем да гарантираме дали няма да има поредна вълна. Заради това не мога да кажа кога е редно да се направят изборите.", каза доц. Кунчев.


"Напълно е възможно ако има удължаване на изборния ден, хората под карантина да могат да гласуват по-късно. Отиването в МОЛ-а е по-опасно, отколкото гласуването", категоричен е той. Доц. Кучнев коментира и твърдението на доц. Чорбанов, че не е нужно ваксинираните да се пазят и да спазват наложените мерки.


"Не искам да влизам в спор с доц. Чорбанов, но заради хора като него и доц. Мангъров хората не знаят на кого да вярват и има разделение в обществото", заяви експертът.Източник: plovdiv24

Следваща статия:
Тъжна Коледа в семейството на Сашо Кадиев: Жена му погреба брат си

Коментари

Видео на деня

горе