Иван Вазелина с ролс-ройса не плаща здравни осигуровки, но почива на Малдивите



Балабанов е осъждан за незаконно оръжие и разследван за измами

Освен прокуратурата с него се занимават и данъчните

В сряда той и мутрите му пребиха мъж пред очите на детето му посред бял ден

Прокуратурата ще иска постоянен арест за бабаита с ролс-ройса Иван Балабанов-Вазелина от Панагюрище, който вече е обвиняем за незаконно притежание на боен пистолет “Браунинг”, казаха за “24 часа” от държавното обвинение. Вазелина и двама от охранителите му бяха арестувани в сряда вечерта, след като зверски пребиха 46-годишен мъж пред очите на детето му посред бял ден в малкия град. Мъжът е в болница и няма спомен от нападението. Разследването на прокуратурата за бруталното нападение продължава. При задържането на Балабанов в къщата му е намерено и незаконното оръжие.

Иван Вазелина вече е осъждан за същото престъпление, показа проверка на “24 часа”.





През 2015 г. отново е хванат с незаконен боен арсенал и е сключил споразумение за 3-годишна условна присъда с изпитателен срок от 5 г.

35-годишният Иван Балабанов демонстрира охолен начин на живот, въпреки че няма собствен бизнес, а справка в НОИ показва, че дори не си плаща здравните осигуровки. Иначе с приятелката му Нора се хвалят във фейсбук с почивки на Малдивите и в Дубай. Вазелина е известен в Панагюрище и околните градове с автопарка си, в който има лимузини ролс-ройс, модел “Гоуст”, Мерцедес S класа, както и два джипа “Порше Кайен”. Всички возила са с четири двойки на номерата. Източници на “24 часа” посочват, че колите са на лизинг от столична автокъща и се водят на негово име. Иначе 35-годишният мъж обича да парадира с луксозния си начин на живот, охранителите си и често се снима с пачки пари и колите си.





Криминалното досие на Иван Балабанов започва още през 2001 г. Тогава е регистриран за грабеж в Пловдив. На следващата досието му се попълва с побой и средна телесна повреда в Панагюрище. От 2003 до 2004 г. четири пъти е регистриран за кражби в София. 

След присъдата за незаконното оръжие е разследван за лихварство, но делото е прекратено. Любопитна част от криминалната му биография е прокурорска проверка от 2016 г. Тогава Иван Балабанов представя диплома в Пътна полиция в Пазарджик, за да получи шофьорска книжка. Оказва се, че е фалшива и в училището, което е посочено, не са имали възпитаник с имената и ЕГН-то на Балабанов.





От полицията го дават на прокуратурата в родния му град, но там отказват да го разследват. Преди да бъде арестуван в сряда след побоя над Нешо Юруков, Иван Балабанов се е изявявал и в София. Под надзора на Софийската районна прокуратура срещу него има три разследвания за измами. Първата е за уреждане на американски визи с щети за 20 хил. лв., втората е за 10 хил. лв. при сделка с автомобил, а третата е за инвестиции в земеделието за 40 хил. лв. По тях още се работи.

Иван Балабанов няма собствен бизнес и не плаща здравни осигуровки, но брат му Велко е собственик и управител на 4 фирми, в чиито финансови отчети преобладават нулите. Дружествата са със запори за 80 хил. лв. от съдебен изпълнител в полза на местния бизнесмен Стойо Цуцеков.





Твърди се, че той е един от хората, които са измамени от брат му. Иначе Велко Балабанов е и шеф на футболния отбор в Панагюрище, както и нападател в тима.

От началото на годината срещу арестувания Иван Балабанов тече и проверка на НАП за доходите и разходите му по сигнал на местен жител, научи “24 часа”. Пред хората в Панагюрище и София Балабанов твърдял, че има добри контакти в съдебната система, но и в криминалния свят, като спекулирал с име на подземен бос от столицата.


Четете още:

🔴 Ваня Червенкова потъна в скръб

🔴 Известен пловдивчанин влюбен в правилното момиче

🔴 Лекари: Проветрявайте по 5 пъти дневно





Източник: 24 часа





Коментари

горе