Йордан Байчев победи 11 пъти в "Последният печели", без да се знае, че е кмет



Цял град стиска палци на своя управник, който вече е в топ 3 на шоуто по БНТ

Стратегията е знание, спокойствие и щипка късмет, казва той за успеса си





Цяла Долна Оряховица от Бъдни вечер почти до Банго Васили гледа БНТ и стиска палци на кмета Йордан Байчев.

Градоначалникът се впусна в предизвикателството на новата забавна игра “Последният печели” и записа 11 победи, които го класираха в топ 3 на най-добрите участници.

Байчев

дели “среброто”

с Николай Колев

от Велико

Търново
По знания, съобразителност и бърза реакция ги превъзхожда само Мартин Иванов - 18-кратен победител в шоуто, водено от Орлин Горанов.

“Мартин беше невероятен, просто смазваше със знания. Но аз наистина не отидох там да постигам рекорди. Човек, когато преследва някакви цели, невинаги му се получава. Така че всяка игра беше сама за себе си, те моите бяха и доста различни. Ласкае ме, че съм в топ 3, но не това ми беше целта, получи се”, разказа пред “24 часа” Байчев.





Той дебютира в “Последният печели” навръх Бъдни вечер, като пропусна да спомене, че е кмет на един малък град. След като се почувства в свои води, победите започнаха една след друга и наложи лидерството си до 12 януари, когато изгуби достойно в последния кръг.

“За първи път след загуба се чувствам толкова добре, и то не за друго, а защото играта беше чудесна, имах много добро чувство по време на цялото предаване. Успях да покажа знания, което ме прави още по-щастлив”, доволен е Байчев.

Той е кмет на втория град в община Горна Оряховица от малко повече от година. Като кандидат на “Демократична България” победи безапелационно на местните избори през 2019 г.

Преди това се занимавал с частен бизнес. Казва, че

високата си

ерудиция дължи

на Априловската

гимназия
в Габрово, чийто възпитаник е, и на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Завършил е социология.

Още щом засякъл по телевизията едно от есенните издания на “Последният печели”, бил убеден, че това е неговата игра.

“Знаех, че там мога да се представя добре”, казва Данчо. Решил, кандидатствал и в рамките на две седмици му се обадили с покана за участие.

Снимали няколко уикенда. Най-тежкото било, когато в един ден записали 6 предавания, което било доста уморително.

“Но беше такава сладка умора, защото не спрях да побеждавам. А и Орлин Горанов и целият екип са страшно предразполагащи. Силно съм впечатлен от него като водещ, като човек и професионалист”, обяснява кметът.

В играта се убедил, че без знания и без спокойствие няма как да се постигне успех.





А късметът, разбира се, винаги е част от състезанието.

“Аз никога не

съм разчитал

на късмет. Той е

нужен, но не

винаги помага
на подготвените и знаещите. И аз установих сам, че през целия ми житейски път дотук моята гимназия ми е дала много, моят университет, хората, с които съм общувал, са ми дали много и съм натрупал знания.

Оказа се, че те са някъде в паметта ми, и то не толкова дълбоко, успях да ги извадя. Те ми помогнаха”, разказва за впечатляващото си представяне Байчев.

Хладнокръвието пък му било заложено генетично, развил го в годините обществена работа и като политическо лице. От 2015 г. е областен председател на ДСБ във Велико Търново.

“Не бих казал, че стратегия може да се приложи много в този тип игра, защото тя е сбор от няколко компонента - нужна е бърза мисъл, да се предугади въпросът и знанията. Може би единствено стратегия можеше да се прилага в трети кръг, където се избират сферите, но на мен за тези 12 участия ми се случи може би 2 или 3 пъти да съм изоставащ в точките и да избирам, така че това не ми помогна особено. Стратегията е знание, спокойствие и щипка късмет”, анализира един от топучастниците в “Последният печели”.





Йордан има опит пред камерите. Преди повече от 10 години участвал във формата на Иван и Андрей по bTV “Това го знае всяко хлапе”. Представил се добре, но казва, че е бил в друг етап от живота си. Сега

серията победи е

много по-сладка,

защото не е само

за него и

семейството му,

а и за всички в

малкото градче
“По-голямата част от тях не ме познаваха в тази светлина. След като ме видяха не като кмет, а като човека Йордан Байчев, допускам, че малко съм им се издигнал в очите. И най-важното, което усещам - те започват да се гордеят и с кмета си.

Аз си обичам много населеното място и искам за него да се говори с добро.

Приел съм като

мисия тая работа
Приятно ми е, но това ме кара и да съм много внимателен, да не се подхлъзвам по тези суперлативи, а да се опитам да съм още по-добър.
Тази игра добре я играх, спечелих и беше страхотно, но имам много по-важна работа да върша и да възродя Долна Оряховица заедно с моите съграждани.





Сега те са още по-обединени и мисля, че ще успеем да го постигнем”, казва с надежда Байчев. Смята, че не би участвал отново в подобно тв състезание. Доверява се на максимата, че когато се повтаря нещо в историята, то се повтаря като фарс.

“Мисля, че това, което постигнах сега, не може да бъде повторено по този начин. Надявам се да постигна нещо по-сериозно, по-голямо и по- интересно. Със сигурност ще си намеря предизвикателство”, усмихва се Йордан Байчев.


Четете още:

🔴 Нашенец натрупа тлъсти пачки с подла схема в Гърция, но накрая...

🔴 Отварят училищата за всички ученици от 31 януари - при едно условие!

🔴 Щастие след изневярата: Емилия се носи на крилете на любовта, Петканова спала с продуцент от Холивуд





Източник: 24 часа





Коментари

горе