Ресторантьори: Повече няма какво да губим! До две седмици отваряме, да видим как ще ни спрат





Готви се обявяване на гражданско неподчинение, както направиха в Италия



Ресторантьорите ще приложат италианския модел и ако до две седмици не бъде взето решение за отварянето им, в един ден и час всички ще започнат да приемат клиенти. Това обяви Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.






Той бе категоричен, че ако до 2 седмици не се вземе решение за отварянето на целия сектор, ще се стигне до крайната мярка. В момента България е на последно място по заболяемост в Европа, но въпреки това все още е наложен частничния локдаун, който най-тежко се отразява в сектора на ресторантьори и хотелиери.

"От един момент нататък вече няма какво да се губи. Повече няма да чакаме", обяви Алибегов.






От БАЗ публикуваха и своеобразна анкета към своите членове в профила си във Фейсбук. Същият текст бе разпространен и от другата браншова организация Сдружения на заведенията в България.

Днес ви питаме:

Какви трябва да са следващите действия на затворените бизнеси, не само заведенията, ако щабът реши да удължи забраната за работа и след 31.01.?






1. Организиране на национален протест.

2. Обявяване на Гражданско неподчинение по примера на Италия.

3. Нациоанален протест, а ако исканията ни не бъдат удовлетворени, последващо отваряне на обектите по примера на Италия.

4. Съгласяваме се да останем затворени, но ако изплатят компенсациите на всички до 31.01, и до същата дата има разписани и приети нови мерки за февруари.






Припомняме, че на 15 януари стотици ресторантьори в Италия отвориха врати въпреки противоепидемичните мерки, които според собствениците, убиват малкия и среден бизнес и ограничават правата и свободата на хората. В социалните мрежи посетители качиха клипове от различни препълнени заведения.

Тази сутрин министърът на туризма Марияна Николова се обяви за отварянето на заведенията при спазването на противоепидемични мерки (ВИЖТЕ ТУК), но в същото време социалният министър Деница Сачева обяви, че в началото на февруари първо ще отворят ресторантите в зимните курорти и едва след тях, поетапно ще започнат да работят и тези във вътрешността на страната. За молове и фитнеси още било твърде рано.

За утре е предвидена среща на двете асоциации с министъра на туризма Марияна Николова.


Четете още:

🔴 Нападнатият от Камбаната: Помислих, че питбулът е откъснал крака ми, още съм в шок

🔴 Сашо Кадиев взриви мрежата с тези / СНИМКИ

🔴 Царица Костадинка станала бос на клана





Източник: flagman





Коментари

горе