9 храни, които не бива да държите в хладилника
Опитвали ли сте се да намажете туко що извадено от хладилника масло на препечена филийка? Да, нищо не се получава. Колкото и да ни е странно, има някои храни, които са по-вкусни, когато не са стояли на студено в хладилника. Ето кои са те:

МАСЛО
Макар че съдържа пастьоризирано мляко, маслото може и трябва да седне на тезгяха за няколко дни. Просто не забравяйте да държите маслото в херметически затворен контейнер и температурата на вашата кухня да остане под 21 градуса. Не можете да използвате цялото масло на веднъж? Тогава оставете част от него навън, а останалата в хладилника.

ПЪПЕШИ
Необелените пъпеши с груба кожа (както и динята) трябва да бъдат оставени извън хладилника, за да се узреят. Едно изключение? Сорта Honeydew, който всъщност не продължава да узрява след бране и се чувства най-добре в хладилника.

ДОМАТИ
Подобно на пъпешите, тези момчета просто стават все по-добри при стайна температура. Ако се притеснявате, че стават меки, можете да ги охладите. Или по-добре, да ги използвате веднага.


КАРТОФИ
Хладилната камера превръща нишестето в картофите в захар, което означава плътен текстури и сладък вкус. Вместо това ги държи в хартиена торба на хладно, тъмно място под мивката.

ЛУК
Лукът просто не се държи в хладилника. Това е закон!

ХЛЯБ
Знаем, че се притеснявате от буболечки, но съхраняването на хляба в хладилника не е отговорът. (Ще изсъхне и ще остарее.) Вместо това, съхранявайте в кутия за хляб до една седмица или замразете до три месеца.

МЕД
Студеното кара меда да кристализира по-бързо. Затова не е добра идея да го държите в хладилника.


КАФЕ
Кафените зърна поглъщат миризмата от другите храни, което ще направи кафето ви след това с разнообразни аромати… което изобщо не е добре.

БОСИЛЕК
За разлика от другите билки, босилекът се впива в студените температури и абсорбира други миризми на храна. Вместо това го поставете на тезгяха в чаша вода като свежи цветя.Източник: Актуално

Следваща статия:
Най-вкусните мекици за неделя сутрин

Коментари

Видео на деня

горе