Eто го внука на Георги Димитров / УНИКАЛНИ СНИМКИ



Внукът на Георги Димитров не е милионер за разлика от някои червени наследници. Той е кръстен на своя дядо и е роден на 26 юли 1962 г. Тази година ще навърши 59. Георги Димитров-младши е дете на Бойко Димитров – осиновения син на комунистическия вожд, който е и знаков дипломат.






Георги завършва българската гимназия в Куба, защото по онези времена баща му и семейството му са изпратени там. После служи в армията и следва история в Софийския университет. Въртележката на живота му се завъртяла бързо и се наложило да работи като какъв ли не. Биографията му е богата – бил е журналист, главен експерт в Дирекция по вероизповеданията, застрахователен агент, бил е в търговския отдел на болница „Токуда“, че дори и охранител.






В последните години е партиен работник в БСП, като се подвизава и за по 4 часа на ден в телевизията на партията. Понякога му се налагало да бъде репортер, а неотдавна култов негов репортаж, пълен с гафове, попадна в смешна компилация, която взриви интернет. Никой обаче не разбра, че човекът зад микрофона всъщност е внукът на Георги Димитров.






В личен план Георги-младши не може да се похвали със стабилно семейство. Бил женен, но се развели със съпругата му, от която има дъщеря, кръстена Стела. Тя пък хванала по пътя на науката и преподавала биология в Софийския университет. Голямата страст на Георги е риболовът, за който често намира време. Обича да показва трофеите си във фейсбук, както и снимките, когато вече са сервирани в чинията.






Баща му Бойко тази година ще бъде юбиляр и ще стане на 80. Напоследък обаче не се радвал на крепко здраве. Освен Георги той има още двама синове и една дъщеря, както и нечетен брой внуци и правнуци. Почти всичките му наследници са пръснати по чужбина, но се прибират да го навестяват. Най-често при него е Георги, който се грижи и да не му липсва нищо, тъй като бил трудно подвижен след фатално скъсване на сухожилие, което едва не го оставило инвалид.



Четете още:

🔴 Каролев към Борисов: Посмали малко, Манго

🔴 Димчев изумен от предизборната кампания на Слави

🔴 Мамят пенсионери с 20 лв., причакват ги пред пощите





Източник: Ретро





Коментари

горе