Васил Банов откри любовтаТаткото на ексминистъра на културата лудо влюбен

Глези по-младата си с 22 години булка, готви й всякакви манджи

Като истинска принцеса глези любимата си актьорът Васил Банов. Той живее с 22 години по-младата Радостина след три брака и три деца зад гърба си, но твърди, че именно с нея се чувства много щастлив и влюбен.

Васил и Радостина на морето

"Така е! Много съм благодарен на Радостина! Тя има вродена интелигентност, владее няколко езика, много е умерена. Доста по-млада е от мен, но ако не беше тя, сигурно щях да му отпусна края. Всичко, което правя в последните години, го дължа на нея", откровен е актьорът.

Двамата бяха сред почетните гости на фестивала "Любовта е лудост" във Варна и минаха хванати за ръка по червения килим на фестивалния конгресен център. Банов съчетаваше гледането на филми с доставянето на обяд на жена си, която предпочиташе плажа в центъра на морската столица пред киносалона. Актьорът, когото познаваме от "Откраднат живот", "Столичани в повече", "Седем часа разлика", участва в новия български филм - "Чичо Коледа", който бе представен на фестивала.

Той не спира да снима, макар че вече е на 75 години и въпреки слуховете, че част от поканите се дължат на известния му син Боил Банов, който бе министър на културата, а преди това се трудеше като заместник на тогавашния министър Вежди Рашидов.

"Чат-пат ме снимат тук-там", пошегува се Банов на рождения си ден преди месец. Намерихме го в Гърция, където беше на почивка. С близките си заедно със сина си Боил.

"С главата съм си, с акъла, нямам сили да легна и да си почивам", каза носителят на орден "Златен век" и допълни: "Мога да бъда рекламно лице защо и как възрастните хора да се ваксинират. Аз го направих, изкарах и коронавируса много по-леко. Ето ме, жив и здрав, пазете се, ваксинирайте се", посъветва хората Банов-старши.

Банов продължава да играе

Банов продължава да играе

Освен че се грижи прекрасно за младата си жена, 75-годишният Васил й готви вкъщи завъртени и обикновени манджи. Майка му го научила на тях. Тя била майстор в кулинарията. От нея и до днес знае, че най-вкусна е тази баница, която е приготвена с домашно точени кори - "дърпани с пръсти".

Друга задължителна добавка е свинската мас. Тя се събира след пърженето на месо. Прецежда се няколко пъти, като трябва да мине и през тензух. Накрая се сварява с прясно мляко. "Така баницата става изумителна." Такъв деликатес е приготвял и за трите си деца - двама синове и една дъщеря. И до днес Банов не изхвърля никаква храна, "това би било кощунство", по думите му.

"Винаги много съм уважавал жените. Макар че като малък си бях побойник", признава днес Васил Банов. Вдигал е ръка, но по момиче, не по жена. С две момичета, по-големи от него, има сериозни проблеми. Намаханите каки периодично го шамаросват със или без причина. Но и на него му идва редът да си го върне. С едната играе карти, но тя го лъже и го цапва по главата. "Като я подпуках, изкарах си всичко, което ми се беше насъбрало. После звъннах на вратата на другата и я подбрах още като се показа", припомня си актьорът. Естествено, става голям панаир и баща му го наказва. От гордост хлапето не си признава, че година и половина момичетата го тормозят, но пък вътрешно чувства удовлетворение, че си е отмъстил.

Връщането си на сцената след известен период на отказ дължи на Асен Блатечки. Познават се от доста години. "Когато дойде от НАТФИЗ, с Асен играехме заедно в постановка. На един от съветите стана въпрос за актьорите и аз казах: "Асен е страшен, от него лъха мъжкарство, има страхотна самоирония. От младото поколение той е най-добрият", разказа ни Васил Банов.

След операцията, която претърпява, спира да играе в театъра. Въпреки първоначалния отказ Асен Блатечки успява да го убеди да участва в "Побъркани от любов". "Единствено и само благодарение на него се върнах." След това продължава шеметната му кариера.

"Доволен съм, че все още ме искат да играя. Все пак на малко хора след 70 г. се пада тази чест. Пък аз все едно живея втора младост - и в професията, и в личния живот", смее се Васил Банов.

Ицко Финци също с много по-малка

Колегата на Васил Банов - Ицко Финци, също откри любовта на "стари" години. 87-годишният Финци сключи брак с 43-годишната Лиза Боева.

Финци и Лиза

Финци и Лиза

Двамата дори вече имат дъщеричка Матилда. "Намерихме се, възрастта няма значение", казва Лиза. Любо Чаталов, също актьор, на 68 години се влюби "истински", както казва, в поетесата Камелия Кондова, с 20 години по-млада. Двамата заживяха извън столицата и са много щастливи.Източник: Днес.БГ

Следваща статия:
Цяла Варна говори за тази приказно красива сватба / СНИМКИ

Коментари

Видео на деня

горе