Почернена Речица ридае. Загубиха завинаги Нури и дечицата му Джелил и Айфер





Руенското село Речица е в траур след тройната смърт, причинена от тира убиец в Айтос.

Жертвите – младо семейство с две деца, са пътували към дома си, когато са пометени от товарния автомобил, зад чийто волан е бил 33-годишния Валентин Вълчанов.

На място загинаха бащата - 32-годишният Нури Джелил, и децичата - момченце на 9 г. и момиченце на 6 г.

32-годишната майка Фатме бе ранена, но отказа хоспитализация.






Драмата…

При влизане в Айтос откъм Руен шофьорът на тира не видял легналия полицай на пътя, камионът му подскочил и навлязъл в насрещната лента. В обратната посока се е движел семейният джип Волво, управляван от Нури Джелил.

Тирът, пълен със зърно, ударил странично джипа. Вследствие на удара двете превозни средства се блъснали първо в мантинела, изхвърчали в градинката и се забили в няколко дървета.






Ударът е бил толкова жесток, че лекият автомобил буквално е съсечен на две след удара. Нямало е никакъв шанс за возещите се на задната седалка деца, както и за баща им Нури.

Момченцето Джелил е намерено на задната седалка. То е било притиснато от ламарините на разцепената кола, а момиченцето Айфер е изхвърчало на 5-6 м настрани. И тримата са починали на място.

Майката на децата и съпруга на загиналия шофьор – 32-годишната Фатме, по чудо е оцеляла, почти невредима от жестокия сблъсък. Снощи тя е била откарана с травми в УМБАЛ-Бургас, но няколко часа по-късно е отказала хоспитализация и се е прибрала у дома.

До нея в момента са най-близките й. 32-годишната жена е в шок и на успокоителни от трагедията.






Семейството снощи е било на гости при роднини в айтоското село Чукарка. Малко преди 21 ч. потеглят към дома си. За последно заедно.

"Трагедията е огромна за цялото село, не само за близките. Семейството бе пример за сплотеност. Нури и Фатме оглеждаха с много любов двете си дечица, четиримата бяха неразделни. Много жалко, Господ да дава сили на Фатме да преживее тази трагедия", коментират пред "Флагман" съседи на младото семейство от село Речица.






Не само в Руенско ги познават, но и в Айтос, където имали цех за преработка на животински отпадъци. Сюлейман – бащата на Фатме, е собственик на семейния бизнес, но дъщеря му и зет му са взимали дейно участие. Фирмата работи с чужди клиенти - изпраща готовата продукция към Западна Европа.


Четете още:

🔴 Защо стана излишен проф. Асен Балтов, хирургът шесто поколение с по 600 операции годишно

🔴 Адриан Аврамов, психолог и психотерапевт: "Младежи се дрогират с коктейл от опиати, тийнейджъри изнасилват ученички“

🔴 Силвия и Петър си казаха "Да" на 1500 метра надморска височина / СНИМКИ





Източник: glasnews





Коментари

горе