Кирил Петков къта 1 милион лева в банка  





Рекордни спестявания е декларирал пред КПКОНПИ Кирил Петков. В доларова сметка в чужбина, без да посочи коя е държавата, в която е открита тя, министърът на икономиката държи 700 000 долара, или 1 120 000 лева. Колосалната сума вероятно е натрупана от предприемаческия бизнес на Петков, но защо е избрал да я съхранява извън България, остава мистерия.





У нас банковите му влогове са далеч по-оскъдни. В родна банка е внесъл едва 20 хиляди лева, а в графата „налични парични средства“ в декларацията си, които могат да бъдат и суми в кеш, е вписал, че притежава 50 хиляди долара, което е около 80 бона. Съпругата му – канадката Линда, няма спестявания на свое име и е разбираемо, предвид тлъстата чужбинска сметка на мъжа ѝ. За сметка на това двата семейни автомобила, които Петкови притежават, са вписани на имената и на двама им като собственост, придобита по време на брачния им съюз.





Единият от тях е съвсем нов и е закупен от икономиста през 2021 г., докато той е начело на Министерството на икономиката. Става дума за автомобил „Лексус“, популярни сред народа като „японските мерцедеси“. Возилото е взето за 60 хиляди лева, без лизинг или заем и Кирил и Линда притежават по 1/2 от него. В семейния им гараж има още една кола – дамско бижу на марката „Мини Купър“, което е купено още през далечната 2012 г. за 13 500 лева и пак е обща собственост, въпреки че предимно министершата Линда сядала зад волана му. Канадката също е вписала в декларацията на мъжа си, че притежава своя фирма, която развива сладкарска дейност. Кулинарката, прочула се с участието си в „Мастър шеф“, върти кафетерия в София, където продава торти по 80 лева.





В декларацията си възпитаникът на „Харвард“ също е споменал, че със семейството му обитават апартамент на престижната ул. „Цар Шишман“ на пъпа на столицата, както „Ретро“ неотдавна разкри. Стойността на топжилището според брокери на недвижими имоти надхвърля половин милион лева. В него освен Кирил и Линда живеят и две от трите им дъщери, които са ученички в частното училище „Петър Берон“. Справка показва, че таксата само за една учебна година там възлиза на 5 хиляди евро на дете, или над 10 хиляди лева, но министърът явно не пести пари от бъдещето на децата си. Третата им щерка пък следва висше в Ню Йорк и също разчита на финансовата подкрепа на своя богат татко.


Четете още:

🔴 Пловдивчанка първо "уби" мъжете в "Игри на волята", а после направи голям жест / СНИМКИ и ВИДЕО

🔴 Експерт: Не сме виждали такова нещо по морето! Никога!

🔴 Журналист скандализира по време на концерта на Лили Иванова в Пловдив





Източник: Ретро





Коментари

горе