Стана ясно кой е отровил дините, убили баба и внучка / СНИМКИ и ВИДЕО



Медиите разкриха личността на задържания по подозрение за отравяне с дини на купувачи на магазин "Магнит" в руската столица Москва, които убиха 61-годишна жена, както и 15-годишно момиче, нейната внучка. Оказа се 39-годишният Антон Котов.





Според "Московски комсомолец" срещу него може да бъдат повдигнати обвинения.

Според служителите на реда Котов, докато обработвал помещенията на магазина с инсектициди, е отровил дините, от които двама души починаха, а още няколко са хоспитализирани. Предишния ден Роспотребнадзор обяви, че по дините от магазина са открити следи от вещество за унищожаване на насекоми.

Според агенцията жената и внучката й са починали от отравяне с вещество, използвано за унищожаване на насекоми в магазин „Магнит“, където е закупена динята. Така се оказа, че цигатрин, отровно вещество, използвано за борба с вредителите, е намерено в динята.





Симптомите на отравяне с цигатрин, според експерти, са подобни на тези, регистрирани при жертвите - повръщане, главоболие, дискоординация, треперене, както и дихателни нарушения, намален мускулен тонус, конвулсии.

По-късно РИА Новости, позовавайки се на Главното следствено управление на Следствения комитет, съобщи за ареста на заподозрян по случая на смъртта на двама души. Оказа се служител на фирмата за дезинфекция на помещения. Той е заподозрян в нарушаване на правилата при работа с насекоми в магазина.





За Антон Котов е известно, че той живее в Климовск. Мъжът е завършил Московската хуманитарно-техническа академия и от май 2021 г. работи в Климовск-Дез, където е завършил необходимото обучение. Миналата пролет компанията подписва договор с магазина Magnit за обработка на помещения.





Процедурата за обработка отнема около половин час до 40 минути. В нея участва един човек. Обработени са долните цокли, през които по правило преминават миграционните пътища на насекомите. Обработката се извършва чрез пръскане с помощта на специален апарат.


Четете още:

🔴 Дублирани билети препълнили Античния театър в Пловдив, капацитетът - увеличен / СНИМКИ

🔴 Синът на Благо Джийзъса не го помни, нарича друг мъж "татко"

🔴 Участие на Азис в Турция предизвика голям скандал





Източник: glasnews





Коментари

горе