Къща "цъфна" до Симеоновския лифт. Ще трябва ли да го преместим / СНИМКА

"Кабинковият лифт в Симеоново минава през интересни места", с този коментар Галя Василиев споделя снимки в мрежата.

На тях виждаме въжената линия, която минава на изключително близко разстояние от новопостроен дом.

И тъй като съоръжението е построено през далечната 1983 година, е ясно, че собствениците на къщата са решили да я построят буквално под него, с ясното съзнание за проблема, който е очевиден.

За часове абсурдната ситуация доби силен обществен отзвук в мрежата. Постът има стотици реакции и над 150 коментара.

Отношението на столичани? Доста сходно, повечето от тях се чудят как подобна "абсурдна" по думите им ситуация, въобще е възможна. Не липсват и мнения, според които ако строежът е законен, проблем няма.

Вижте част от коментарите:

"Няма проблем, то както е тръгнало утре лифта ще му е в имота и ще трябва да го няма или измести. Все пак е частен имот на дедите му и няма как да минава лифт, да не говорим, че хич не е зелено. Пътят на комарите е нарушен и естествената популалация е тежко нарушена", пише не без ирония Миро Минчев.

"Ужас, нито разбирам държавата как може да разреши такова нещо, нито разбирам тея дето живеят до лифта, да им бучи на главите", коментира М. Мария.

"Целият район около лифта е планиран за жилищно застрояване. Дали това е правилно или не, е въпрос на виждане. Въпросът е, че застрояването е напълно законно. Точно тази къща не нарушава сервитута на лифта и щом на собствениците не им пречи постоянният шум от макарите на лифта, друсането на кабинката по тях, както и погледите на туристите, аз не виждам проблем? Вашият проблем какъв е?", смята Д. Дянков.

"Може и спирка да му направят там", предполага А. Симонски.

"След тези снимки думите “сградата е на две крачки от лифта” придобиват буквален смисъл", добавя П.Димов.

"Това е междинна станция, нищо не разбирате", шегува се И. Петров.

Домът без съмнение е разположен на място с прекрасна гледка, но близостта му с въжената линия е стряскаща. Дали собствениците са очаквали именно подобен резултат, или е дело на случайно съвпадение, не става ясно.

Колкото до лифта той е най-дългата пътническа въжена линия в България, с дължина над 6 км., свързваща квартал "Симеоново" с хижа "Алеко".

Изградена е във връзка с провеждането на световните Студентски зимни игри "Универсиада '83" и е официално открита на 4 април 1983 г.Източник: glasnews

Следваща статия:
Атанас Секулов ще помни 13 октомври - стана баща и спаси живота на младеж, като ухапа палеца на крака му / СНИМКИ

Коментари

Видео на деня

горе