Вижте на кои места ще влизаме без сертификат, доста малко са!





По отношение на ползването на административни услуги (като посещение в НАП например или други подобни) няма да бъде нужен зелен сертификат. Това разясни преди минути министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров. Същото важи и за масовия градски транспорт, малките магазини под 300 квадратни метра, банки и т.н.!





Заповедта за новите мерки влиза в сила от полунощ в сряда (20 октомври) срещу четвъртък (21 октомври). Пълният текст на заповедта ще бъде публикуван малко по-късно от министерството на здравеопазването.





Всички дейности на закрито ще се извършват само при наличието на зелен сертификат - завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, направен антигенен тест в последните 48 часа или PCR тест в последните 72 часа. Това важи и за посещения в кина, театри, молове, заведения и други!





По отношение на училищата Кацаров обясни, че във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 хил. население, ще бъдат преустановени присъствените учебни занимания. Училищата ще бъдат разглеждани по общини, а не по области и не като цяло в страната.





Всички ученици от 5 до 12 клас, както и педагогическият и непедагогическият персонал трябва да носят маски по време на престоя си в училище.


Четете още:

🔴 Ето как да получим зелен сертификат

🔴 Пловдивчанка търси биологичните си родители. Иска да им благодари

🔴 Генерал-майор Матеев с много силни думи за съпругата си / СНИМКИ





Източник: plovdiv24





Коментари

горе