Отстраниха 20-килограмов тумор от корема на долнооряховчанка



С ПОЛОЖИТЕЛНА РАЗВРЪЗКА ЗАВЪРШИ СЛУЧАЯТ С 250-КИЛОГРАМОВАТА ПАЦИЕНТКА, КОЯТО ВДИГНА НАКРАК ДЕСЕТКИ МЕДИЦИ И ПОЖАРНИКАРИ във Велико Търново и Горна Оряховица. 41-годишната пациентка бе оперирана и шансовете да се възстанови напълно са големи. Сложната хирургична процедура продължи 10 часа. До интервенцията се стигна след многобройни перипетии и трудности. „Борба“ първа съобщи за необичайния медицински казус и проследи ситуацията.





Жената за първи път търси лекарска помощ на 10 октомври. След пренасяне през прозореца на къщата, в която живее в Долна Оряховица, от медици на филиала за Спешна помощ в железничарския град и огнеборци стига до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Там преминава образни изследвания и консултации с различни специалисти и се стига до решение за специализирано лечение в Плевен. Още същата вечер пациентката е върната обратно в дома си.





Два дни по-късно долнооряхочанката пак бива откарана с линейка до областната болница, а съдействие в пренасянето отново оказват два екипа на пожарната във Велико Търново. Следва поредица от становища на лекари от клиниката, които я преглеждат директно в реанимобила. Медиците влизат в контакт с колегите си от МБАЛ „Сърце и мозък“ – Плевен, където в крайна сметка насочват жената.





Там й е извършена операция, при която отстранили 20-килограмов тумор от корема й и източили 10 литра вода. След интервенцията е настанена в Отделението по реанимация.


Четете още:

🔴 Като 2 капки вода: Николина Ангелкова замяза на фолкзвездата Бони / СНИМКИ

🔴 КЪРВАВА Луна на 20 октомври преобръща Съдбата на три зодиакални знака!

🔴 След онлайн обучението: Персонално домашно при пропуски в клас





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе