Баща хвърли пъпа на бебето си в Граф Игнатиево



Баща хвърли пъпа на двумесечното си бебе навръх 63-тата годишнина на авиобаза Граф Игнатиево днес. Софиянецът Мирослав Миленов и съпругата му Йозка застанаха с количката пред изтребител МИГ-29 и си пожелаха един ден да аплодират сина си на същото място. Миленов, който е фен на авиацията, но иначе работи във фирма за доставка на хранителни стоки, писал писмо до базата, за да поиска съгласие да извърши ритуала.
Командирът на ВВС ген. Костантин Попов пожела детето да лети на пето поколение изтребител или по-нов, а командирът на авиобазата ген. Цанко Стойков подари на таткото за спомен бутилка вино лимитирана серия за 63-та годишнина на базата. През цялото време двумесечният Валентин спа спокойно в количката.


Залавяне на самолет нарушител на въздушното пространство демонстрираха за първи път пред публика на пилоти на базата. Дежурна група от два МиГ-29 прихванаха нарушителя във въздуха и го принуди да кацне на пистата. Там го чакаха спец части и Военна полиция, които арестуваха "нарушителите" от вражеския изтребител МиГ-21.

 

Демонстрацията бе част от програмата за отбелязването на 63-та годишнина на базата и на 10-та година от членството на България в НАТО. Четири часа „Граф Игнатиево“ бе отворена за посетители, които имаха възможност да разгледат самолетите и техниката в хангарите.



Източник: Марица





Коментари

горе