4 храни, с които можем да прочистим БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ



Пушачите са хората, които най-много допринасят за увреждането на белите си дробове. От край време се знае, че цигареният дим е способен да нанесе много поражения на този орган от човешкото тяло. След време се стига до хронична кашлица, която е в резултат от натрупването на катран и слуз.





Добре е да знаете, че все пак съществуват няколко храни, благодарение на които можете да спомогнете за прочистването на белите дробове.

Ето кои са те:

Грейпфрут

Плодът е богат на антиоксиданти, което води до подобряване на клетъчната функция. Препоръчително е пушачите редовно да консумират този плод.

Чесън





За чесъна се знае, че е оръжие, което може да ни предпази от редица болести. Ефектът му върху човешкия организъм е несравним. Да не говорим за всички онези лечебни свойства, които притежава зеленчукът. Дори да не сте пушачи, е препоръчително да вкарате чесън в диетата си, ако искате да сте здрави и да се предпазите от множество заболявания.





Джинджифил

Антибактериалните и антивирусните свойства на джинджифила са неоспорими. Коренът на това растения допринася за разширяването на кръвоносните съдове, както и отделянето на храчки.





Морков

Заради богатото си съдържание на витамин А, морковите също се нареждат сред зеленчуците, които са особено ценени и препоръчвани на пушачи. Ако искате да неутрализирате ефекта на никотина, е добре да си похапвате сурови моркови.

Разбира се, няма нищо по-хубаво от това да се откажете от вредния навик, вместо да наблягате на консумация на храни, способстващи пречистването на белите дробове. Опитайте да го направите с мисъл за вашето здраве!


Четете още:

🔴 Елен Колева аха да остане гола пред Рачков, през цялото време си държеше... СНИМКИ и ВИДЕО

🔴 Мира Добрева обижда фенове като каруцарка / СНИМКИ

🔴 Падна тайната за килограмите на Деси Слава / СНИМКА





Източник: Актуално





Коментари

горе